Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

" ... και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί ...θα είμαστε όλοι εκεί !!! ΣΥΝΤΑΓΜΑ 26 ΜΑΪΟΥ 2011

Στην πλατεία  Συντάγματος συγκεντρώθηκαν για 2η συνεχή ημέρα - παρά την καταρρακτώδη βροχή - χιλιάδες «αγανακτισμένοι» πολίτες απέναντι στην οικονομική κρίση, την ανεργία, τους πολιτικούς και τη διαφθοράς, μετά το κάλεσμα που ξεκίνησε μέσω διαδικτύου, στο πρότυπο των διαδηλώσεων του κινήματος 15Μ της Ισπανίας. Ειρηνικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας. Νέο ραντεβού δόθηκε για την Παρασκευή στις 18:00 το απόγευμα.

Μπροστά από τη Βουλή δέσποζε και σήμερα το μεγάλο πανό, που γράφει στα ισπανικά: «Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν!». Χιλιάδες άτομα ανταποκρίθηκαν στο νέο κάλεσμα, παρά την ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην πρωτεύουσα. Ορισμένοι έστησαν σκηνές πάνω στην πλατεία, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αποφασιστικότητά τους να παραμείνουν στο χώρο. Τα συνθήματα στράφηκαν και πάλι κατά του μνημονίου και των μέτρων λιτότητας, ενώ απευθυνόμενοι προς τη Βουλή οι διαδηλωτές φωνάζουν: «Κλέφτες!».
Διμοιρίες των ΜΑΤ ήταν παρατεταγμένες μπροστά από τη Βουλή και δύο λεωφορεία της αστυνομίας βρίσκονταν στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας. 
 "κλεμένο" από : tvxs.gr 


@ "timeo Danaos et dona ferentes"
      Β.Γ.

δημοσίευσε ...