Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Κλειστά και σήμερα ο Χ.Υ.Τ.Α. ΛΙΟΣΙΩΝ



Σε "έκρηξη και παραλήρημα ευαισθησίας" προέβη ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων δια του Προέδρου του, που με έγγραφό του προς τους Υπουργούς κ.κ. Γιάννη Ραγκούση και Χρήστο Παπουτσή, τους ανακοινώνει το επιβεβλημένο κλείσιμο της χωματερής των Λιοσίων για την προστασία των εργαζομένων και των επισκεπτών (οδηγών απορριμματοφόρων κ.λ.π.) στον εν λόγω χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.
Πολύ σωστά έπραξε μετά τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη χωματερή την προηγούμενη εβδομάδα με αποκορύφωμα την απώλεια ζωής ενός συνανθρώπου μας.

Στο έγγραφο όμως δεν κάνει πουθενά λόγο, όπως θα έπρεπε, για τις δικές τους ευθύνες και τι έπραξαν αυτοί ως υπεύθυνοι και διαχειριστές του χώρου τόσα χρόνια, για να μην φτάσει η κατάσταση εδώ που έχει φτάσει σήμερα και να είναι ηρωισμός από την πλευρά των εργαζομένων η προσέγγιση και η εργασία στη χωματερή.

Δεν κάνει λόγο πουθενά για το τι μέτρα πάρθηκαν έτσι ώστε η χωματερή να μην είναι "ξέφραγο αμπέλι" και επισκέψιμη από τον καθένα που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του εισβάλλοντας στο χώρο, αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων.
Ναι μεν σωστά ζητάει, τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, τη συμβολή της αστυνομίας που και αυτή από τη μεριά της αντί να φυλάει τα μηχανήματα του ιδιώτη στη Κερατέα και να "παίζει" ανταρτοπόλεμο με τους αγανακτισμένους κατοίκους, θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο να φυλάξει τις ζωές ανθρώπων στο Χ.Υ.Τ.Α. ΛΙΟΣΙΩΝ.

Δεν παύει, κατά την προσωπική μου άποψη, μη χάνοντας καμία ευκαιρία να διευκολύνεται από την κατάσταση και να την χρησιμοποιεί ως μέτρο πίεσης προκειμένου να περάσει την προγραμματική ρύθμιση για την διαχείριση των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου που ευνοεί μεγαλοεργολάβους. 
Γι' αυτό άλλωστε το τελευταίο χρονικό διάστημα επιχειρούν μια άνευ ορίου απαξίωση παρουσιάζοντας σωρεία προβλημάτων στην χωματερή που έχουν σαν αποτέλεσμα να υπολειτουργεί ή να είναι τελείως κλειστή.
Έτσι  η αγανάκτηση του κόσμου, που βλέπει καθημερινά τα σκουπίδια να συσσωρεύονται στις γειτονιές και να πλημμυρίζουν τους δρόμους λόγω  της μη αποκομιδής τους, μεγαλώνει , οι διαμαρτυρίες φουντώνουν και τελικά θα εμφανιστεί ως επιβεβλημένη λύση επιτακτικής ανάγκης η ανάθεση της διαχείρισης  σε μεγαλοεργολάβους, τη στιγμή που θα είναι αδύνατη κατά τις "άνωθεν εντολές"  μια βιώσιμη και οικονομικότερη λύση με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα.  

Βέβαια πεδίο δόξης λαμπρό βρίσκουν και αυτοί που περιμένουν με το δάκτυλο στη σκανδάλη να πυροβολήσουν για μια ακόμη φορά τους εργαζόμενους της καθαριότητας του Πειραιά, δημοσιεύοντας κατά την προσφιλή τους τακτική σημερινές φωτογραφίες με ξεχειλισμένους κάδους απορριμμάτων, τη στιγμή που γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στη χωματερή των Λιοσίων και γενικά σε όλους τους Δήμους του Λεκανοπεδίου....,γιατί αν δεν γνωρίζουν δείχνουν πόσο τυχαία βρέθηκαν στα έδρανα ...!

"timeo Danaos et dona ferentes"
  Β.Γ.

δημοσίευσε ...