Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

"Άλλα λέει η θεια του άλλα ακούν τα αφτιά του"

Αρκας

Αγαπητέ αναγνώστη στις 13 Μαρτίου 2011 αναρτήθηκε από το reportaznet.blogspot.com μία επιστολή που είχα στείλει με τίτλο ανάρτησης "ο Β. Γκιτάκος απαντά για την καθαριότητα" το πλήρες κείμενο είχε ως εξής:

"Σε απάντηση αυτών που χρησιμοποίησαν την ανάρτησης σας με τίτλο "Η πόλη είναι πλέον καθαρή!" δίνοντας σαφώς ειρωνικό ύφος στο  τίτλο, θα ήθελα να πω   ότι οι αφορισμοί εκτοξεύονται πολύ ευκολότερα από ότι οι προβληματισμοί ή η εύρεση λύσης στο σοβαρό πάντα πρόβλημα της Καθαριότητας του Δήμου μας.
Είμαι σίγουρος ότι η φωτογραφία αυτή είναι πριν περίπου ένα μήνα,  τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της Πανελλαδικής απεργίας ή των τεσσάρων ουσιαστικά ημερών που ήταν κλειστά η χωματερή Λιοσίων και Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Σχιστού.
Το έχουμε αναλύσει πολλές φορές ότι όταν οι χώροι εναπόθεσης απορριμμάτων είναι κλειστοί ή υπολειτουργούν, αυτόματα το πρόβλημα μετατοπίζεται στην αποκομιδή που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για ευνόητους λόγους.
Μην αφορίζουμε λοιπόν για μεμονωμένα περιστατικά την υπερπροσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, θα πω κι ας παρεξηγηθώ, για μια καθαρότερη πόλη, που επιθυμούμε όλοι μας.
Καλύτερα θα ήταν να σκύψουμε πραγματικά όλοι πάνω από το πρόβλημα , Δημοτική Αρχή, εργαζόμενοι και Δημότες και να συμβάλουμε όλοι μαζί στο βαθμό που μας αναλογεί χωρίς να "σαμποτάρει" η να ακυρώνει ο ένας φορέας το έργο του άλλου. Έτσι να είστε σίγουροι ότι ο Πειραιάς που ήδη έχει αρχίσει και παίρνει άλλη όψη στην καθαριότητα , επιτέλους θα καθαριστεί πραγματικά.
Τα προβλήματα είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους μας, ξεκινώντας από το προαναφερόμενο πρόβλημα των χώρων εναπόθεσης απορριμμάτων και συνεχίζοντας, με την σοβαρή έλλειψη προσωπικού που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έπρεπε να είχε προβλέψει να υπάρχουν έστω συμβασιούχοι μέχρι να μπορεί να προσλάβει καινούργιους η σημερινή Δημ. Αρχή,αλλά δεν το έπραξε και με την έλλειψη οχημάτων και την προμήθεια ανταλλακτικών για την επισκευή των υπαρχόντων.

Προβλήματα όμως που προσπαθούμε σαν εργαζόμενοι με κάθε τρόπο να λύσουμε ή να παρακάμψουμε, στο μέτρο που μπορούμε, προκειμένου να γίνει η καλύτερη δυνατή παραγωγή έργου από την πλευρά μας, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, παράλληλα έχουμε καταθέσει στη Δημοτική Αρχή τις προτάσεις μας για ποιοτικότερη και παραγωγικότερη υπηρεσία Καθαριότητας.

Οι αφορισμοί όσο και με τον καλύτερο τρόπο κι αν γίνονται, κάτι σαν  να σε σφάζουν με βαμβάκι δηλαδή, δεν εξυπηρετούν κανέναν άλλον εκτός από αυτούς που πάντα αρκούνται να κάνουν  κριτική εκ του ασφαλούς χωρίς να θέλουν ποτέ να μπουν στη διαδικασία επίλυσης ενός τόσο σοβαρού προβλήματος κι ας είναι και οι ίδιοι μέρος του. Εθελοτυφλούν, αντιδρώντας πάντα στείρα και μίζερα χωρίς να θέλουν να δουν ότι πράγματι κάτι άλλαξε γύρω τους.
   
Με εκτίμηση και σεβασμό προς όλους
Βασίλης Γκιτάκος
Γ.Γραμ. Σωματείου Οδηγών - Μηχ/κων
& Εργ/των Δ. Πειραιά."


Στις 14 Μαρτίου βλέπω το όνομα μου να φιγουράρει στις "ειδήσεις" μιας ιστοσελίδας  και να αναφέρει τα εξής :
Ειδήσεις
"Μας κάνει πλάκα;

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Βασίλης Γκιτάκος, Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Οδηγών-Μηχανικών Εργατοτεχνιτών του Δήμου Πειραιά, προσπαθεί σε επιστολή του, να κάνει συνενόχους στο πρόβλημα της καθαριότητας στην πόλη και τους... δημοσιογράφους!
Γράφει, και το επαναλαμβάνει στον πληθυντικό, "μην αφορίζουμε...", "να σκύψουμε πραγματικά όλοι πάνω στο πρόβλημα..." κ.ά.
Πιστεύει στ' αλήθεια ο κ. Γκιτάτος ότι αν οι δημοσιογράφοι δεν ξαναγράψουν για την πλημμελή καθαριότητα, οι Πειραιώτες δεν θα βλέπουν... σκουπίδια στους δρόμους του Πειραιά;"

Έτσι, αγαπητέ μου αναγνώστη τώρα που έμαθες πως έχει το όλο θέμα και έχεις σφαιρική άποψη για το τι έγραψα εγώ και τι "πλάκες" στήνει  ο υψηλόμισθος του Καναλιού της "Βενετίας" , ο εκδότης τοπικής εφημερίδας, ο "μπουφετζής" των δεξιώσεων  και ο πολλά άλλα ....., θα μου επιτρέψεις να του απαντήσω, έστω με τον κομψό  τρόπο που με διακρίνει σε όλες τις εκδηλώσεις μου.

"Κάθε σου αναφορά στο Σωματείο μας και στα μέλη του, ξέρεις ότι ανεβάζεις τη δημοτικότητα σου και την αξία σου, δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που το κάνεις …., δε πρόκειται να γίνουμε εμείς εφαλτήριο για να ξαναβγείς στην επιφάνεια και να δικαιολογήσεις το μισθό σου στο Κανάλι της Βενετίας (τόσο βρώμικο), γιατί είναι αδικαιολόγητος, πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Η «κατινιά» σου δεν έχει όριο στο να κατασκευάζεις, κάνοντας «πλιάτσικο» στις αναρτήσεις των Blogs κατά την προσφιλή σου τακτική για να γεμίσεις φυλλάδα και e-σελίδα, ειδήσεις, που μοναδικό σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα που ο ίδιος πάντα υπηρετείς με απόλυτη «πειθαρχία».

Δεν θα μπω στην ουσία της «είδησης» σου, γιατί αν μπω θα την νομιμοποιήσω, αλλά θα σου πω ότι «αλλά λέει η θεια σου και αλλά ακούν τα αφτιά σου»,…. προνόμιο σου βέβαια αλλιώς πως θα ήσουν «κατίνα».

Και τελικά άσε βρε πλακατζή να αναρωτηθούν οι δημοσιογράφοι, εσύ τι δουλειά έχεις με αυτούς …., γιατί αν είχες θα είχες βάλει όλη την επιστολή και όχι δυο προτάσεις γεμάτες αποσιωπητικά! Να μπορεί ο κόσμος να καταλάβει, ποιος κάνει πλάκα και ποιος πραγματικά κοροϊδεύει, έτσι, όπως ακριβώς έχει καταλάβει ο κόσμος εσένα, εδώ και πολλά χρόνια."

Υ.Γ.:  «κατινιά = τρόπος ζωής» προσωπική ερμηνεία

Με εκτίμηση και συγκατάβαση, διότι  ξέρω αγαπητέ μου αναγνώστη,
ότι δε θέλεις,
να ανακατευόμαστε με  τα πίτουρα ....
Βασίλης Γκιτάκος
Γ.Γραμ. Σωματείου Οδηγών - Μηχ/κων
& Εργ/των Δ. Πειραιά



δημοσίευσε ...