Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

X.Y.T.A ΛΙΟΣΙΩΝ


Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων όπως το παρακάτω mail, πρέπει να δοθεί άμεση λύση για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και την ασφάλεια των αθίγγανων που συχνά θρηνούμε και κάποιο θύμα που καταπλακώνεται από τους τόννους απορριμμάτων ή τα μηχανήματα που δουλεύουν στο χώρο της χωματερής...."megalo-limani.blogspot.com"

"Η χωματερή Φυλής έχει παραδοθεί <<εν λευκώ>> στους αθίγγανους , που εκτός από την παρεμπόδιση των απορριμματοφόρων να ξεφορτώσουν,με κίνδυνο να παρασυρθεί κάποιος από τους ρακοσυλλέκτες , έχουν αποθέσει τα ''υπάρχοντά'' τους με τρόπο τέτοιο που παραπάνω από το μισό χώρο εναπόθεσης απορριμάτων , να είναι υπό κατάληψη.
Μετά από το ''πιστολίδι'' της περασμένης εβδομάδας , ανέλαβαν τώρα και καθήκοντα λειτουργίας και φύλαξης του ΧΥΤΑ.Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι συνάδελφοι που επισκέπτονται το χώρο , αφού όλοι βλέπουν πως υπεύθυνος για το ''ποιος'' ,''πότε''και ''που'' θα ξεφορτώσει , είναι ένας από τους συμπαθέστατους κατά τα άλλα αθίγγανους.
Υπάλληλος του ΧΥΤΑ δεν υπάρχει στο χώρο και αν υπάρχει , είναι κάπου κρυμμένος και με το δίκιο του άλλωστε,(τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα εκεί έξω).Ατέλειωτες ουρές περιμένουν τους συναδέλφους και η αναμονή σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και ξεπερνάει το τετράωρο.
Η αστυνομία ανήμπορη; να αντιδράσει και η διοίκηση του ΧΥΤΑ ανύπαρκτη. Οι εργαζόμενοι αλλά και οι πολίτες στο ίδιο έργο θεατές.

Είναι θέμα ημερών , αν δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση , τα σκουπίδια να ξεχειλίσουν πάλι στους δρόμους και ο κόσμος αν δεν ενημερωθεί εγκαίρως να ρίξει τις ευθύνες στους ''συνήθεις ύποπτους'' δηλαδή σε εμάς._"
Γ.Β.

δημοσίευσε ...