Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση του Δ.Σ. του Σωματείου μας με το Δήμαρχο Πειραιά κο. Βασίλη Μιχαλολιάκο



Την πρώτη επίσημη συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά κο. Βασίλη Μιχαλολιάκο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κο. Στυλιανό Διαμαντίδη πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα το Δ.Σ. του Σωματείου μας.

Μια πρώτη συνάντηση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες και κινήθηκε στο πλαίσιο της γνωριμίας και της ενημέρωσης αλλά με πολύ ουσία, εφόσον αναφέρθηκαν όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και αφορούν τη Δημοτική Αρχή Πειραιά.

Επικράτησε ένα ιδιαίτερα καλό κλίμα στην συνάντηση με τον Δήμαρχο να επαναλαμβάνει αυτά που κατά καιρούς έχει δηλώσει για την αλλαγή της εικόνας της καθαριότητας αναγνωρίζοντας την πραγματικά ουσιαστική  προσπάθεια των εργαζόμενων που "πολεμούν με τη σφεντόνα" όπως χαρακτηριστικά τόνισε, κάτω από άσχημες συνθήκες όπως και ο ίδιος είχε επισημάνει  προεκλογικά στην επίσκεψή του στο Γκαράζ της οδού Ρετσίνα.

Ενημερώσαμε προφορικά, αλλά και καταθέτοντας γραπτό υπόμνημα, για τα προβλήματα και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουμε κατά την εργασία μας κάνοντας βέβαια  τις ανάλογες προτάσεις που θα βοηθήσουν στην καλυτέρευση των συνθηκών της αλλά και θα αναβαθμίσουν την ποιότητά της.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του μας τόνισε ότι πρώτο και κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής θα είναι οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες θα φροντίσει να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο ευαίσθητο αυτό τομέα, τηρώντας σε όλους τους χώρους εργασίας τους όρους υγιεινής και ασφάλειας .

Μας δήλωσε ότι προβλήματα με την τακτική μισθοδοσία και την υπερωριακή αποζημίωση δεν θα υπάρχουν και θα πληρωνόμαστε στην ώρα μας κατανοώντας τις ανάγκες που έχουν προκύψει από τα σκληρά μέτρα που έχουν παρθεί εις βάρος των εργαζομένων.

Αυτό που ζήτησε ο Δήμαρχος από εμάς ήταν να συνεχίσουμε να δουλεύουμε προσφέροντας στους Δημότες του Πειραιά αυτό που τους αξίζει,... ένα καθαρό Πειραιά. Ενώ σε μία νέα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κο. Στυλιανό Διαμαντίδη θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα τις προτάσεις και θα μας δοθούν και οι απαντήσεις σε θέματα που δεν απαντήθηκαν παρ' ότι από την αναφορά τους και μόνο ο Δήμαρχος συμφώνησε μαζί μας για την διευθέτησή τους.

Καταστήσαμε σαφές στο Δήμαρχο και το Γενικό Γραμματέα ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν, όπως τόσα χρόνια κάνουν, να δουλεύουν προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στον Πειραϊκό λαό προσδοκώντας να συνεχιστεί η εργασιακή ειρήνη, η συνεργασία και ο εποικοδομητικός διάλογος.

Άξιο αναφοράς είναι ότι στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν τα πέντε μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας, ο πρόεδρος Αλ. Νταβέλης, ο αντιπρόεδρος Δημ. Σαρέλας, ο Γεν. Γραμματέας Β. Γκιτάκος, ο Γρ. οικονομικών Β. Αυγουλέας και Αν. Γεν. Γραμματέας Κων. Ξύγκος . 

Δεν θέλησαν να παραστούν στη συνάντηση και να συζητήσουν με τον Δήμαρχο για τα προβλήματα των εργαζομένων  τα δύο μέλη που εκπροσωπούν την παράταξη της Δ.Α.Σ στο Δ.Σ. Γ. Λαμπράκης και Δημ. Τσιάκαλος προσφεύγοντας στη προσφιλή τους πολιτική στάση και  δηλώνοντας ότι είναι αντίθετοι σε τέτοιου είδους συναντήσεις.  

 Σας παραθέτουμε το υπόμνημα που καταθέσαμε στο Δήμαρχο Πειραιά κο. Βασίλη Μιχαλολιάκο.
  
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ                                          ΠΕΙΡΑΙΑΣ: 2/2/2011

ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

& ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ                              Αρ. Πρωτ.: 06

ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΡΕΤΣΙΝΑ 45

18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                      Προς : Δήμαρχο Πειραιά

ΤΗΛ/ΦΑΞ: 2104194499                            κο. Βασίλη Μιχαλολιάκο

Email:somedp@yahoo.gr

ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Κύριε Δήμαρχε,
Στο πλαίσιο της εργασιακής ειρήνης, της καλής συνεργασίας αλλά πολύ περισσότερο της προσφοράς και απόδοσης έργου από τη πλευρά των εργαζομένων, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην εργασία μας .

Επιδίωξή μας είναι να έχουμε ένα διαρκή και εποικοδομητικό διάλογο που μέσα από αυτόν θα προκύψουν οι κατάλληλες λύσεις που αφενός θα καλυτερέψουν τις συνθήκες εργασίας και αφετέρου θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της παραγωγής μας αυξάνοντας παράλληλα και την αποδοτικότητα. Γεγονός που σίγουρα θα λειτουργήσει καταλυτικά στην ορθή εικόνα της καθαριότητας του Δήμου μας που όλοι επιζητούμε.

1ο Θέμα : «ελλείψεις προσωπικού»

Είναι κοινά αποδεκτό και από εσάς ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, ειδικότερα στη Διεύθυνση Καθαριότητας ( με το 1/3 των εργαζομένων προγενέστερων ετών) και στη Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού-Μηχανολογικού. Συγκεκριμένα υπάρχουν ελλείψεις στις ειδικότητες: εργατών καθαριότητας, οδηγών, χειριστών Μηχ/των Έργου, μηχανοτεχνιτών, ηλεκτροτεχνιτών, τεχνιτών ελαστικών τροχού, φανοποιών. Η συνταξιοδότηση πολλών συναδέλφων όπως και οι μετατάξεις που έχουν γίνει τα τελευταία έτη και συνεχίζουν, σε συνάρτηση με τη μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αποδυνάμωσε αισθητά τις υπηρεσίες αυτές από ανθρώπινο δυναμικό, με αποτέλεσμα την μείωση παραγωγής έργου, παρά τις προσπάθειες των εναπομείναντων εργαζομένων σε αυτές.

Η θέση μας είναι να γίνουν προσλήψεις μόνιμου ή αορίστου χρόνου προσωπικού καλύπτοντας τις κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου μας, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια που σας δίνει ο νόμος για προσλήψεις σε υπηρεσίες με ανταποδοτικό χαρακτήρα. Η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με ελαστικές σχέσεις εργασίας μας βρίσκει αντίθετους, γιατί αφενός δημιουργεί ένα καθεστώς ομηρίας για τους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται και αφετέρου μεταθέτουν το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού αντί να το λύνουν.

2ο Θέμα : « συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας »

Κατά την επίσκεψή σας προεκλογικά είδατε και σεις ο ίδιος την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του Δημοτικού Σταθμού Αυτοκινήτων που εδράζει στην οδό Ρετσίνα 45. Τα προβλήματα του χώρου σε ότι έχει να κάνει με την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων είναι πάρα πολλά και χρονίζουν. Για πρώτη φορά μετά από αρκετές τετραετίες έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή παρέμβαση στον εν λόγω πολύπαθη χώρο αλλά αρκέστηκαν μόνο στις κτιριακές εγκαταστάσεις του.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε από το μη καθαρισμό (πλύσιμο) και τη μη απολύμανση των οχημάτων, που να τονίσουμε ότι εκτός από επικίνδυνο και ανθυγιεινό είναι και αντιαισθητικό για τους εργαζόμενους (εργάτες καθαριότητας-οδηγούς-τεχνίτες) αλλά και για τους δημότες που τα βλέπουν να κυκλοφορούν στους δρόμους του Πειραιά και όχι μόνο.

Επίσης σοβαρό πρόβλημα είναι ο χώρος επισκευή και συντήρησης των οχημάτων που δεν πληρεί σε κανένα βαθμό τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Είναι ένας χώρος που κατασκευάστηκε πριν από αρκετές δεκαετίες για παλαιότερης τεχνολογίας οχήματα μη μπορώντας πλέον να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των υπαρχόντων νέας τεχνολογίας οχημάτων.

Η χωρητικότητα του Δημοτικού Σταθμού Αυτοκινήτων σε σχέση με τον αριθμό των οχημάτων είναι δυσανάλογα μικρότερη με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ζημιές κατά τη στάθμευση των οχημάτων αλλά και δεν μένει ο απαιτούμενος χώρος στα συνεργεία συντήρησης και επισκευής να εργαστούν με ασφάλεια, καθώς και εκεί ακόμα σταθμεύουν οχήματα.

Ο καθαρισμός και η απολύμανση του χώρου είναι από ελλιπής έως ανύπαρκτος, διότι οι εργάτες καθαριότητας που είναι τοποθετημένοι στο Γκαράζ απασχολούνται με οποιαδήποτε άλλη εργασία καθαριότητας εκτός Γκαράζ, με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι συνέχεια ακάθαρτος εγκυμονώντας κινδύνους μετάδοσης ασθενειών στους εργαζόμενους. Το ίδιο παρατηρείται στις τουαλέτες και στο χώρο των αποδυτηρίων. Η δε απολύμανση του χώρου δεν έχει πραγματοποιηθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (άνω του ενός έτους) με αποτέλεσμα να έχουν κάνει έντονη την εμφάνισή τους οι αρουραίοι σε όλους τους χώρους του Γκαράζ.

Ο χώρος του υπάρχοντος πλυντηρίου είναι σε άσχημη κατάσταση από λιμνάζοντα νερά και λάσπες προκαλώντας αποκρουστική δυσοσμία και εστία μικροβίων.

Δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρείται το φαινόμενο της μη άρτιας επάνδρωσης των απορριμματοφόρων με επαρκές ανθρώπινο δυναμικό και ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανός ο κίνδυνος ατυχήματος αλλά και καταστείτε αρκετά επίπονη η εργασία.

Δεν υπάρχει προληπτική ιατρική και εμβολιασμός των εργαζομένων στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και του Τμήματος επισκευής και συντήρησης οχημάτων.

Ενώ υπάρχει Τεχνικός Ασφαλείας δεν έχουμε ενημερωθεί ποτέ από τον ίδιο ή από τις υπηρεσίες για τις εκθέσεις και τα πορίσματά του.

Σε κανένα όχημα δεν έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος Κ.Τ.Ε.Ο. και αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων, όπως επίσης επισύρει χρηματικό και διοικητικό πρόστιμο σε ελέγχους που διενεργεί η τροχαία.

3ο Θέμα : « μηχανολογικός εξοπλισμός »

Τα οχήματα που έχει στη κυριότητα του ο Δήμος κρίνονται ανεπαρκή για τις υπηρεσίες που τα διαθέτει, καθημερινά οι ανάγκες των υπηρεσιών μεγαλώνουν με αποτέλεσμα να μην φτάνουν τα οχήματα που διαθέτουμε. Κυρίως το πρόβλημα γίνεται εμφανές στην έλλειψη ημιφορτηγών, μεσαίων και μεγάλων ανοικτών φορτηγών.

Η προμήθεια ειδικών απορριμματοφόρων τύπου πρέσας για ογκώδη αντικείμενα είναι απολύτως χρήσιμη για την αποκομιδή των αντικειμένων αυτών, που όπως και εσείς θα έχετε αντιληφθεί αποτελούν σοβαρό πρόβλημα στη καθαριότητα της πόλης.

Η προμήθεια συρμών μεταφόρτωσης (σκουλήκια) με τα δορυφορικά τους οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων, θα έλυνε κατά ένα μεγάλο ποσοστό το πρόβλημα των χαμένων εργατοωρών ενώ παράλληλα θα εξυπηρετούσε και στην οικονομία των καυσίμων που καταναλώνονται στη διαδρομή Πειραιάς – Λιόσια.

Η μη έγκαιρη προμήθεια ανταλλακτικών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας που της στερεί οχήματα λόγω βλαβών και καθυστέρησης αποκατάστασης αυτών από την έλλειψη ανταλλακτικών.

Αναγκαία είναι η προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού στο συνεργείο επισκευής και συντήρησης οχημάτων που θα ανταποκρίνεται στη τεχνολογία των οχημάτων που διαθέτουμε, ώστε να δημιουργηθεί μια σύγχρονη μονάδα επισκευής και συντήρησης των οχημάτων αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα της υπηρεσίας σε πολύ μεγάλο βαθμό.

4ο Θέμα : « υπερωριακή αποζημίωση – νυχτερινή προσαύξηση – εκκαθαριστικά πληρωμών »

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η υπηρεσίες που εμπλέκονται με τη καθαριότητα της πόλης, όπως είναι η Δ/νση Καθαριότητας και το Τμήμα Επισκευής και Συντήρησης Οχημάτων της Δ/νσης Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού, χρειάζεται να απασχολούνται καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο και υπερωριακά για να ανταπεξέρχονται στις ανάγκες της, πράγμα που γίνετε.

Αυτό που ζητάμε από εσάς είναι η καταβολή των δεδουλευμένων (υπερωριών – νυχτερινής προσαύξησης) να γίνετε εντός του δεκαπενθημέρου του επόμενου μηνός από τον οποίο πραγματοποιούνται, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δικές τους οικονομικές υποχρεώσεις που δεδομένου των σκληρών οικονομικών μέτρων που έχουν παρθεί εις βάρος τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Η έκδοση εκκαθαριστικών σημειωμάτων από το τμήμα Μισθοδοσίας θα πρέπει να γίνεται για όλα τα καταβαλλόμενα ποσά που απορρέουν από τακτική μισθοδοσία, υπερωριακή απασχόληση, νυχτερινή προσαύξηση, επιδόματα και δώρα, για να λαμβάνει γνώση ο εργαζόμενος.

5ο θέμα : «συστήματα παρακολούθησης οχημάτων-μηχανημάτων G.P.S. / G.I.S»

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κυριολεκτικά εν μέσω νυκτός, χωρίς κανένα διάλογο με τους ενδιαφερόμενους εργαζόμενους, προσπάθησε να εγκαταστήσει συστήματα παρακολούθησης στα οχήματα – μηχανήματα που σίγουρα είναι περιουσία του Δήμου αλλά παράλληλα και χώρος εργασίας για εμάς. Αντιδράσαμε έντονα στην ενέργεια αυτή όταν την εντοπίσαμε, μόνοι μας, όχι τόσο για την εγκατάσταση όσο για τους σκοπούς που θα εξυπηρετούσε και την απόκρυψη του γεγονότος από τους εργαζόμενους, λαμβάνοντάς την ως κακόβουλη.

Είναι γεγονός ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν έχει γνωμοδοτήσει ακόμα για την εν λόγω ενέργεια και κανονικά θα έπρεπε να είχαν απεγκατασταθεί τα μηχανήματα παρακολούθησης από τα οχήματα – μηχανήματα που έχουν εγκατασταθεί.

Σας κάνουμε γνωστό ότι αν τηρηθούν οι διατάξεις του Ν. 2472/97 «προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» και οι οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τον έλεγχο και παρακολούθηση των εργαζομένων, καθώς και να εκδοθεί η γνωμοδότηση από την αρμόδια Αρχή, εμείς είμαστε θετικοί στην τοποθέτησή τους με μοναδικό κριτήριο την συλλογή στατιστικών στοιχείων και μόνο, που θα βοηθούν στον καλύτερο προγραμματισμό και στην εκσυχρόνιση της υπηρεσίας Καθαριότητας.

6ο θέμα : « Σύνταξη νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας »

Στο πλαίσιο του Ν. 3582/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», θα χρειαστεί να συσταθεί εκ νέου ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας. Αυτό πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να διασφαλιστούν όλες οι προβλεπόμενες υπάρχουσες θέσεις των εργαζομένων και να μην καταργηθούν, ενέργεια που θα ισοδυναμεί με απόλυση εργαζομένων.

Επίσης προτείνουμε στο νέο Ο.Ε.Υ που θα συσταθεί, το Τμήμα Επισκευής και Συντήρησης Οχημάτων και Μηχανημάτων που ανήκει τώρα στη Διεύθυνση Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού , να προστεθεί στη Διεύθυνση Καθαριότητας με αυτόνομη αποθήκη ανταλλακτικών οχημάτων – μηχανημάτων.

Αυτό θεωρούμε ότι θα συντείνει θετικά στην πληρέστερη και παραγωγικότερη λειτουργία της Καθαριότητας δεδομένου ότι θα έχουν υποσκελιστεί αρκετά γραφειοκρατικά γρανάζια που δυσχεραίνουν αυτή τη στιγμή την ομαλή συνεργασία των τμημάτων: Α) Επισκευής και συντήρησης Οχημάτων-Μηχανημάτων και Β) Τμήμα Καυσίμων-Λιπαντικών και πάσης φύσεως ανταλλακτικών Γ) Κίνησης Οχημάτων της Δ/νσης Καθαριότητας, διότι αλλιώς είναι να εμπλέκονται τρεις διευθύνσεις για να βγει ένα απορριμματοφόρο στην παραγωγή και αλλιώς όταν εμπλέκεται μόνο μία.

7ο θέμα : « Διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου »

Σας δηλώνουμε ότι είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικά συμφέροντα από τη στιγμή που υπάρχει οργανωμένη υπηρεσία του Δήμου.

Είμαστε εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων για την προάσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, σε κάθε περίπτωση που αμφισβητούνται ή κινδυνεύουν να καταργηθούν, που διαταράσσεται η εργασιακή ειρήνη από την οποιονδήποτε Αρχή Εξουσίας, αντιδρούμε δυναμικά με όλα τα μέσα που διαθέτουμε.

8ο θέμα : « Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Άνω Λιοσίων, Σταθμός Μεταφόρτωσης Σχιστού, Οικόπεδο Σχιστού »

H μετάβαση των απορριμματοφόρων και των ανοιχτών φορτηγών για την εναπόθεση των απορριμμάτων στη χωματερή των Λιοσίων είναι πολλές φορές πολύ επικίνδυνη λόγω της μορφολογίας του εδάφους και του πολύ κακού χωμάτινου οδοστρώματος που σε συνδυασμό με τις άσχημες καιρικές συνθήκες που αρκετές φορές επικρατούν γίνετε ακόμα και ριψοκίνδυνη για τους εργαζόμενους προκειμένου να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Χρειάζεται τόσο τη δική σας παρέμβαση όσο και των υπόλοιπων βέβαια Δημάρχων που χρησιμοποιούν οι Δήμοι τους τη χωματερή, ώστε οι συνθήκες να αλλάξουν και να γίνεται με ασφάλεια η μετάβαση των εργαζομένων σε αυτή.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και με τον Σταθμού Μεταφόρτωσης Σχιστού, όταν λόγω βλαβών ή άλλων συγκυριών κλείνει με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα απορριμματοφόρα να εναποθέσουν τα απορρίμματα και να πρέπει να μεταβούν στη χωματερή των Λιοσίων.

Καθαρίσαμε το οικόπεδο που είναι ιδιοκτησία του Δήμου Πειραιά και βρίσκεται στο Σχιστό από τα ογκώδη αντικείμενα και τα σκουπίδια που είχαν συσσωρευτεί τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ένας χώρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά των ογκωδών αντικειμένων λύνοντας σε μεγάλο βαθμό το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στη πόλη μας από αυτά, αλλά μόνο και εφ’ όσον υπάρξει σύμβαση με τον Ενιαίο Σύνδεσμο για παραχώρηση του σπαστήρα – λιανοτεμαχιστή και της καθημερινής άμεσης μεταφόρτωσης - απομάκρυνσης των αντικειμένων από το χώρο αυτόν. Δεν είναι δυνατόν να ξαναπαρουσιαστεί το ίδιο φαινόμενο με τους χιλιάδες τόνους συσσωρευμένους στο εν λόγω οικόπεδο.

9ο θέμα : « φύλαξη Δημοτικού Σταθμού Αυτοκινήτων »

Όπως και στο παρελθόν κατ’ επανάληψη έχουμε ζητήσει με έγγραφα μας, έτσι και τώρα ζητάμε στο Δημοτικό Σταθμό Αυτοκινήτων που βρίσκεται στην οδό Ρετσίνα και στον αριθμό 45 να υπάρξει ουσιαστική φύλαξη του χώρου και να υπάρχουν διορισμένοι φύλακες καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, προς αποφυγήν δυσάρεστων γεγονότων.

10ο θέμα : « ευκολία παραπομπής των εργαζομένων εργατοτεχνιτών για πειθαρχικά παραπτώματα »

Παρατηρείται ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια μια ευκολία στο να παραπέμπονται εργαζόμενοι εργατοτεχνίτες της καθαριότητας και του συνεργείου επισκευής και συντήρησης οχημάτων – μηχανημάτων για πειθαρχικά παραπτώματα, για του λόγου το αληθές σας παραπέμπουμε στα θέματα του τελευταίου Πειθαρχικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 6/9/2010 όπου θα δείτε ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν εργαζόμενους εργάτες καθαριότητας και τεχνίτες οχημάτων.

Λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα και τη φύση της εργασίας θα θέλαμε να υπάρχει μια μεγαλύτερη επιείκεια και διερεύνηση των αιτιών όταν προκύπτουν τέτοιου είδους ζητήματα, εξαντλώντας κάθε μέσο ώστε να αποφεύγεται η παραπομπή στα πειθαρχικά όργανα, όταν αυτό φυσικά είναι εφικτό.

Κύριε Δήμαρχε,

με το παραπάνω υπόμνημα που σας καταθέτουμε θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε εδώ για να εντοπίζουμε, να αναδεικνύουμε και να βοηθάμε να λύνονται τα προβλήματα των εργαζομένων, δεν είμαστε αυτοί που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν τα προβλήματα, ούτε αυτοί που θα σας αντιπαρατεθούν με μια στείρα αντιπολιτευτική τακτική.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι εμείς οι εργαζόμενοι αποτελούμαι τον κεντρικό πυλώνα των Δημοτικών Υπηρεσιών, πάνω σε εμάς τους εργαζόμενους στηρίζεται το οικοδόμημα που λέγεται Δήμος Πειραιά και για το λόγο αυτό δουλεύουμε με απόλυτη υπευθυνότητα και σύνεση προς το κοινό συμφέρον.

Αυτό που ζητάμε για να μπορούμε ανεπηρέαστοι και απρόσκοπτα να εργαζόμαστε και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, είναι η εργασιακή ειρήνη που πιστεύουμε ότι μέσα από το διάλογο που επιδιώκουμε μαζί σας μπορεί να επιτευχθεί.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Αλ. Νταβέλης                                       Β. Γκιτάκος

δημοσίευσε ...