Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Εγκρίθηκαν προσλήψεις .....


Με φόντο την αυριανή Στάση Εργασίας για τους Μόνιμους Υπαλλήλους και της 24ωρης απεργίας των Ορισμένου Χρόνου και Έργου Υπαλλήλων στους Δήμους, που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  διεκδικώντας τη μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες από Ορισμένου Χρόνου ή Έργου σε Αορίστου Χρόνου και την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων.....
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά προχώρησε σε έγκριση τέτοιου είδους προσλήψεων, συγκεκριμένα εγκρίθηκαν 100 υπάλληλοι για τις ανάγκες των διαφόρων υπηρεσιών του Δήμου, 140 υπάλληλοι ως εργάτες Καθαριότητας , 33 υπάλληλοι ως οδηγοί και 7 χειριστές Μηχ/των Έργου. Όλοι με σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας, ενώ παράλληλα αποφάσισε και για την παράταση των ήδη εργαζόμενων συμβασιούχων που η σύμβαση τους έληγε στις 30 / 4 / 2011 να παραμείνουν μέχρι τις 31 / 8 / 2011. 
Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων και του μνημονίου ταφόπλακα των εργασιακών δικαιωμάτων έχει περιορίσει κατά πολύ, σχεδόν εξαφανίσει, τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, έτσι μοναδική διέξοδος για να ανταποκριθούν οι Δήμοι στις υποχρεώσεις και να καλυφθούν οι υπηρεσίες τους προχωράνε στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Ελαστικές σχέσεις εργασίας που ποτέ δε λύνουν το πρόβλημα της έλλειψης εργαζομένων από τους Δήμους, αλλά απλά το μεταθέτουν ενώ δημιουργούν "στρατιές" ομήρων εξαρτημένων εργαζόμενων χωρίς δικαιώματα, παρότι που  οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες.
Είναι λοιπόν αναγκαίο να τακτοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι  που καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες, να καταργηθούν επιτέλους οι ελαστικές σχέσεις εργασίας οποιασδήποτε μορφής και να γίνουν άμεσα  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους, χωρίς περιορισμούς .  

"timeo Danaos et dona ferentes",
 Β.Γ.

δημοσίευσε ...