Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2011

Αριθμ. Πρωτ.: 17

Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.


Συνάδελφοι,
Η συστηματική επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και το 2011.

Είναι σαφές ότι προετοιμάζεται νέα μείωση μισθών και συντάξεων, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών παροχών ενώ επίκεινται νέα μέτρα σε βάρος των Δημόσιων Κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, του συνόλου της κοινωνίας.

Από τα στοιχεία φαίνεται ότι στην πλειοψηφία των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. αλλά και του υπολοίπου Δημοσίου, που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση, προκύπτει πως το 90% των μισθωτών και των συνταξιούχων δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα. Φαίνεται όμως ότι ούτε οι έως τώρα περικοπές, ούτε οι νέες αυξήσεις της έμμεσης φορολογίας, του Φ.Π.Α., των ειδικών φόρων κατανάλωσης, του ρεύματος, των εισιτηρίων κ.λ.π. δεν είναι αρκετά να ικανοποιήσουν την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας και για αυτό τις τελευταίες ημέρες στήνεται σκηνικό με νέα μέτρα.

Από την αρχή του 2011, εγκαινιάζεται ένας νέος κύκλος απαξίωσης, ισοπέδωσης και ενοχοποίησης για την κρίση των μισθών και των συντάξεων, των κοινωνικών πολιτικών, δαπανών και παροχών. Στόχος η συσκότιση των αιτιών και η προστασία των πραγματικά υπευθύνων, πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, η καλλιέργεια και η εφαρμογή και πάλι φαινομένων κοινωνικού αυτοματισμού.

Οι συνθήκες που διαμορφώνονται ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τον ίδιο τον θεσμό είναι ιδιαίτερα δυσμενείς.

Καθώς από την 1-1-2011 με την εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα και χρειάζεται η συμμετοχή μας για την αντιμετώπισή τους γιατί μας ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή εκτιμά ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να υπάρξει συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση των πιο κάτω προβλημάτων:

1. Η μη καταβολή των αποδοχών σε εκατοντάδες εργαζόμενους των Ο.Τ.Α.

2. Οι απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων που για πολλά χρόνια εργάζονται στους Ο.Τ.Α. και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

3. Οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του Ν. 3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» στους εργαζόμενους αλλά και στην υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

4. Η αντιμετώπιση της προσπάθειας, σε Πανελλαδικό επίπεδο πλέον, της εκχώρησης της διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων σε ιδιώτες.

5. Η ουσιαστική κατάργηση των δικαιωμάτων μας στην Υγειονομική και Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το σχέδιο Νόμου που προωθεί η κυβέρνηση για την σύσταση «Οργανισμού Παροχών Υγείας».

Για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων αλλά και την γενικότερη επίθεση που θα δεχτούμε θα πρέπει το επόμενο χρονικό διάστημα να γίνει αναλυτική συζήτηση σε όλους τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. (Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις, Περιοδείες κ.λ.π.) ώστε να υπάρξει και η αγωνιστική προετοιμασία του.

Στο τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθεί ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων – Μελών της Ομοσπονδίας και την επόμενη ημέρα θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο για να καθορίσει το αγωνιστικό πλαίσιο των αντιδράσεών μας.

Με νεότερο έγγραφό μας θα σας ενημερώσουμε για την ημερομηνία διεξαγωγής της Πανελλαδικής Σύσκεψης.

Συνάδελφοι,
Οι συντονισμένοι, μαζικοί και συλλογικοί αγώνες μας είναι η μόνη εγγύηση για να μπει τέλος στον κατήφορο και αυτό θα γίνει με κοινωνική αλληλεγγύη και ενότητα. Κάτι που οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αποδείξει στην πράξη.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                              Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                Ιωάννης Τσούνης

δημοσίευσε ...