Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Για να μην ...τρελαθούμε !!!


Διάβασα μια συνέντευξη του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου με αρμοδιότητα την Καθαριότητα του Δήμου μας κου. Ηλία Κατσαφάδου που τυγχάνει να έχει ξαναθητεύσει σε αυτή τη θέση  με  προγενέστερη Δημοτική Αρχή και Δήμαρχο τον κο. Χρήστο Αγραπίδη.

Είναι μια άκρως δικαιοτική συνέντευξη για το Σωματείο και τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα που επί τέσσερα χρόνια φωνάζαμε στον πρώην Δήμαρχο κο. Παναγιώτη Φασούλα και τον Γ.Γ. του για την έλλειψη "όπλων" που ΔΕΝ διαθέτει η Υπηρεσία της Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά.

Φαίνεται ξεκάθαρα από τους αριθμούς και μόνο (από 50 οχήματα δουλεύουν τα 20 και αυτά"γερασμένα" - από 120 οδηγούς έχουν μείνει 80 - και από 400 εργάτες Καθαριότητας έχουν μείνει ΜΟΛΙΣ 120) από ποιον και πως γίνεται η προσπάθεια καθαρισμού του Πειραιά ...και δεν είναι σημερινή η προσπάθεια μας σε όλους τους τομείς, είναι καθημερινή και ανελλιπής, με αντιξοότητες και δυσκολίες, με τρικλοποδιές και εμπόδια. 

Φωνάζαμε τόσο καιρό να ανοίξουν οι χώροι υποδοχής απορριμμάτων (Σ.Μ.Α Σχιστού και Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής) για να μη μας τρώνε τα χιλιόμετρα και οι πολύωρες αναμονές, ώστε να μπορεί να καθαρίσει ο Πειραιάς ...τόσο απλά !!!

Αυτό έχει γίνει τώρα, ζητήσαμε σαν Σωματείο μέσω του Προέδρου μας, να μεριμνήσει η Δημοτική Αρχή  ώστε να είναι ανοιχτά συνέχεια οι χώροι υποδοχής απορριμμάτων, εκείνη με τη σειρά της ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας και είναι συνέχεια ανοικτά ώστε να μπορούμε να εναποθέτουμε τα απορρίμματα.  

Οι λιγοστοί εργαζόμενοι με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες όπως κάναμε  στο παρελθόν και συνεχίζουμε να κάνουμε, εργαζόμαστε στην εργασία μας υπεύθυνα και σοβαρά, αλλά  τώρα με τις "χωματερές" συνέχεια ανοικτά φαίνεται το κοινά αποδεκτό δύσκολο έργο μας.

Υ.Γ. Τα δικά μας γέννια είναι των εργαζόμενων στην καθαριότητα και αυτά ..."ευλογούμε"!!! (με την καλή την έννοια)

"timeo Danaos et dona ferentes",
Β.Γ.

δημοσίευσε ...