Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Καταγγελία των εργαζομένων στο Δήμο Νίκαιας






ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΑΛΑΤΣΑΤΩΝ 1 – 2ος ΟΡΟΦΟΣ                                                    ΝΙΚΑΙΑ 30/9/2010
ΤΗΛ/ΦΑΞ 210 4900471
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1950

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Σύλλογος εργαζομένων δήμου Νίκαιας καταγγέλλει τον ευρωβουλευτή του Κ.Κ.Ε. Τούσα και τους θρασύδειλους τραμπούκους του  ΠΑΜΕ από το Ε.Κ.Π. , οι οποίοι σήμερα επιτέθηκαν και προπηλάκισαν τον πρόεδρο του Συλλόγου και τους εργαζόμενους του δήμου!

Οι ξενόφερτοι κλακαδόροι και μπράβοι του Κ.Κ.Ε. προάσπισαν τα συμφέροντα της διοίκησης που χρωστά εδώ και 6 έτη το ειδικό επίδομα των αορίστου χρόνου , και επιτέθηκαν και χειροδίκησαν κατά των εργαζομένων που αντιδρούσαν στην παρουσία τους .

Το Κ.Κ.Ε. απέδειξε για άλλη μια φορά ότι κωφεύει προκλητικά στις αντεργατικές πολιτικές που ασκούνται όταν αυτές προέρχονται από τα σπλάχνα του .

Οι προβοκάτορες-κλακαδόροι κατάλαβαν πολύ γρήγορα ότι τέτοιου είδους πρακτικές δεν περνάνε στον δήμο Νίκαιας .

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αν συμβεί αιματοκύλισμα στον δήμο (κάτι που απευχόμαστε ) , αποκλειστικοί υπεύθυνοι θα είναι η διοίκηση και το Κ.Κ.Ε.

Να είναι όλοι σίγουροι ότι ο Σύλλογος εργαζομένων διαθέτει όλες τις δυνάμεις για να αποκρούσει με χαρακτηριστική ευκολία θρασύδειλες επιθέσεις από ψευτόμαγκες.

Στην υπόθεση της δέσμευσης των χρημάτων το Δ.Σ. έχει πάγια θέση τα τελευταία χρόνια. Απαιτούμε την εξόφληση του ειδικού επιδόματος που κερδίσαμε μετά από πολύχρονους δικαστικούς αγώνες . Η διοίκηση του δήμου και προσωπικά ο κ. Μπενετάτος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την στασιμότητα που παρατηρείται στο συγκεκριμένο ζήτημα .

Είναι γνωστό ότι ο κ. Δήμαρχος αγνοεί προκλητικά την δικαστική απόφαση εδώ και 6 έτη και δεν καταβάλλει στους εργάτες του δήμου μας το ποσό που δικαιούνται . Όποιες προσπάθειες καταβλήθηκαν από την πλευρά μας για έναν φιλικό διακανονισμό που δεν θα επιβάρυνε τα οικονομικά του δήμου έπεσαν στο κενό .

Η πάγια θέση της διοίκησης ήταν ότι δεν αναγνωρίζουμε αποφάσεις αστικών δικαστηρίων (!!!) και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πληρωθούν οι εργαζόμενοι όσο η παράταξη του Κ.Κ.Ε. θα είναι δημοτική αρχή !!!

Η υπόθεση της καταβολής του επιδόματος ήταν σε αδιέξοδο με ευθύνη του κ. Μπενετάτου και ήταν θέμα χρόνου να ξεσπάσει η σημερινή «μπόρα».

Ήταν στο χέρι της διοίκησης όλα τα προηγούμενα χρόνια να διαχειριστεί την οικονομική οφειλή της προς το προσωπικό με σύνεση και συνεργασία , πράγμα που δεν το έπραξε ποτέ.

Το Δ.Σ. παρόλο που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εργαζομένων θεώρησε άδικο να κατασχεθούν έπιπλα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές από τον χώρο του Δημαρχείου .

Το έπραξε με συναίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες αυτής της πόλης που δεν θα πληρώσουν την ανικανότητα της σημερινής διοίκησης και την πολιτική της απόφαση , σε συνεργασία με το Κ.Κ.Ε. , να εξοντώσουν οικονομικά και ψυχικά τους εργαζόμενους.

Δεν είναι τυχαίο ότι παρατηρείται το τελευταίο διάστημα η κλιμάκωση των προκλήσεων , όπως π.χ. η μαζική παρακράτηση των απεργιών μας στο 15νθημερο σε περίοδο μάλιστα σκληρής οικονομικής κρίσης .

Παρόλα αυτά από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε στην δικηγόρο του Συλλόγου και στην δικαστικό επιμελητή ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση την γελοιοποίηση του ιστορικού δήμου της Νίκαιας .

Αυτό το αποδείξαμε και εγγράφως όπου υπογράψαμε χωρίς δεύτερη σκέψη την απόφαση αναίρεσης της κατάσχεσης και αποτρέψαμε την σύλληψη του Δημάρχου της πόλης κ. Μπενετάτου .

Ο κ. Μπενετάτος δεν απολογείται στην Ελληνική Δικαιοσύνη σήμερα με την υπογραφή του Συλλόγου των εργαζομένων .

Αυτό βέβαια δεν απέτρεψε τους κατευθυνόμενους και έμμισθους τραμπούκους του Κ.Κ.Ε να επιτεθούν απρόκλητα στους εργαζόμενους του δήμου.

Προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση διότι θεωρούσαν ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους μας παραμονές των δημοτικών εκλογών .

Αυτές οι συμπεριφορές όχι μόνο δεν μας τρομοκρατούν αλλά αντίθετα μας γιγαντώνουν περισσότερο και αυτό θα το διαπιστώσει και ο ποιο αδαής στο προσεχές μέλλον….

Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και σε ταξική ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και δραστικά τους τραμπούκους και τις προκλήσεις τους!

- Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

- ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ!

- ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ !

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συνεχίζουμε τον Αγώνα με 24ωρη Απεργία στις 7 - 10 - 2010






































Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Εξώδικο της ΠΟΕ-ΟΤΑ για προειδοποιητική απεργία ...



Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 907

ΠΡΟΣ:

ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ

Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία:

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.), που εδρεύει στην Αθήνα και επί της οδού Καρόλου 24, και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ:

1. Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,

που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Βασ. Σοφίας 15.

2. Υπουργό Οικονομικών,

που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Νίκης 5-7.

3. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,

που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Σταδίου 29.

4. Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,

που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Σταδίου 27.

5. Πρόεδρο και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.,

που κατοικοεδρεύουν στην Αθήνα, επί της οδού Γ. Γενναδίου 8,

με την υποχρέωση να ενημερώσουν τους Ο.Τ.Α. και τα Ν.Π.Δ.Δ. αυτών, που εποπτεύουν.

Σας κάνουμε γνωστό ότι το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή του την ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010, με αφορμή την συνεχιζόμενη εκ μέρους της κυβέρνησης αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της που μοναδικό στόχο έχει νέες περικοπές των αποδοχών και των ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, αλλά και την προκλητική αδιαφορία στην επίλυση των θεσμικών και κλαδικών αιτημάτων που επανειλημμένα έχουν τεθεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, έλαβε την απόφαση να προκηρύξει αγωνιστικές κινητοποιήσεις (24ΩΡΗ Προειδοποιητική Απεργία την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010) για την υπεράσπιση αλλά και τη διεκδίκηση των παρακάτω δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ειδικότερα:

1. Υπογραφή Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α.

2. Ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α.

3. Υπεράσπιση του εισοδήματός μας και των συνταξιοδοτικών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

4. Νέο ενιαίο δίκαιο μισθολόγιο. Αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημά μας.

5. Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού. Τακτοποίηση του προσωπικού με συμβάσεις Ορισμένου χρόνου ή Έργου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

6. Υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., αποτροπή κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης ιδιαίτερα στο τομέα Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων όπου τα ιδιωτικά συμφέροντα οργανώνονται και πιέζουν.

7. Επίλυση χρόνιων κλαδικών – θεσμικών αιτημάτων.

8. Κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας στο εφάπαξ, στην επικουρική σύνταξη και στην υγειονομική περίθαλψη.

Επειδή τα αιτήματά μας είναι δίκαια και η άρνηση της κυβέρνησης όχι μόνο να τα επιλύσει αλλά και να τα συζητήσει, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν με 24ωρη προειδοποιητική ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 είναι μονόδρομος.

Σε περίπτωση συνέχισης της άρνησής σας για ικανοποίηση των πιο πάνω αιτημάτων μας, σε νέα συνεδρίασή του το ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Ομοσπονδίας μας, θα αποφασίσουν την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής, εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ΄ αυτούς που απευθύνεται, καθώς και σε όσους κοινοποιείται, για να λάβουν γνώση και να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες, αφού την αντιγράψει ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεώς του.

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2010
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                                            Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                Ιωάννης Τσούνης

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Παράσταση Διαμαρτυρίας στον υφυπουργό Εσωτερικών από την ΠΟΕ_ΟΤΑ



Μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας παρευρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην παράσταση Διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στον υπουργείο Εσωτερικών - Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής με επικεφαλής τον πρόεδρο  Θέμη Μπαλασόπουλο κατάφεραν να συναντηθούν με τον υφυπουργό κο. Ντόλιο.
Για το κυρίαρχο αντικείμενο της σημερινής παράστασης διαμαρτυρίας που ήταν η ανάκληση της απόφασης για απόλυση μονίμων υπαλλήλων στους Ο.Τ.Α που είχαν προσληφθεί με προσωρινούς πίνακες, ο υφυπουργός απάντησε ότι περιμένει την απάντηση του ΑΣΕΠ που όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι θετική και θα ξαναγυρίσουν οι εργαζόμενοι στην εργασία τους.
Για τα δε υπόλοιπα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας και έχουν να κάνουν με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, με το ενιαίο μισθολόγιο και με τις εργασιακές μας σχέσεις ο υφυπουργός είπε ότι θα απαντήσει σε επόμενη συνάντηση που θα οριστικοποιήσει με την Ε.Ε της Ομοσπονδίας μας σύντομα.
Επίσης όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας Θέμης Μπαλασόπουλος, έκαναν στον υφυπουργό για άλλη μία φορά σαφές, ότι αν δεν οριστεί εκλογική αποζημίωση για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α που θα ασχοληθούν με τις επερχόμενες Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές, θα απέχουμε από τα καθήκοντά μας τις ημέρες διεξαγωγής των εκλογών.
Β.Γ.

Ο πρόεδρος Α. Νταβέλης σχετικά με τα κωλύματα στο πρωτόκολλο


Ο γεν. γραμματέας του σωματείου Βασίλης Γκιτάκος


29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2010 ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ



Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2010
Αριθμ. Πρωτ.: 904

Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Συνάδελφοι,



Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α αποφάσισε να συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο συλλαλητήριο που πραγματοποιεί η Α.Δ.Ε.Δ.Υ και η Γ.Σ.Ε.Ε. την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010, στις 6.00 το απόγευμα στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης των συνδικάτων ενάντια στη λιτότητα.

Όλοι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, κινητοποιούνται και διαδηλώνουν ενάντια στις αντεργατικές, αντικοινωνικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κεντρικό σύνθημα:

«ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ».

Την ίδια ημέρα, στις 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί από συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βασ. Σοφίας 2 – Αθήνα), στην οποία καλούνται να πάρουν μέρος και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων – Μελών της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στο Νομό Αττικής.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι απλοί πολίτες που πλήττονται από τις Πανευρωπαϊκές νεοφιλελεύθερες πολιτικές θα δώσουν αγωνιστικό και μαζικό παρόν στο ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010, στις 6.00 το απόγευμα, στην Αθήνα (Πλατεία Κλαυθμώνος), γιατί αυτή την πολιτική ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ανατρέψουμε, διεκδικώντας:

1.Την επαναφορά και διεύρυνση των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας.

2.Να ζούμε σε μια Ελλάδα και μια Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης της εργασίας, των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και όχι σε μια Ελλάδα και μια Ευρώπη των κερδοσκόπων των τραπεζιτών, των πολυεθνικών και της ασυδοσίας της αγοράς.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                                          Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                             Ιωάννης Τσούνης

Ο γενικός γραμματέας και ο πρέδρος του σωματείου στα μ.μ.ε.


H κατάληψη της 27-09-2010 στο Δημαρχιακό Μέγαρο


...με τα μάτια του σκηνοθέτη Βασίλη...

το βίντεο της συμβολικής αλλά ουσιαστικής διαμαρτυρίας μας επιμελήθηκε ο καλός φίλος και συνάδελφος , μέλος του Σωματείου μας ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΥΓΟΥΛΕΑΣ.



Σωματείο ενωμένο ποτέ νικημένο ... !!! έχει κανείς αντίρρηση ?
Κοινότυπο μεν ... Αληθινό δε ... !
Β.Γ.

Βαγγέληηηη .... πόρτα !!!



Είπαμε Βασίλης .... !!!!
Β.Γ.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου 27 / 9 / 2010 κατάληψη Κεντρικού Δημαρχείου Πειραιά.



ΣΩΜΑΤΕΙΟ                                    ΠΕΙΡΑΙΑΣ: 27/9/2010

ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
& ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΡΕΤΣΙΝΑ 45
18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ/ΦΑΞ: 2104194499
Email:somedp@yahoo.gr
ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η απαξίωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας και του Συνεργείου επισκευής και συντήρησης οχημάτων, ο συνεχής εμπαιγμός και ο άκρατος εγωισμός τόσο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κυρίου Γιώργου Οικονομόπουλου όσο και του Δημάρχου Πειραιά κυρίου Παναγιώτη Φασούλα, είναι αυτά που μας οδήγησαν σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην συμβολική ολιγόωρη κατάληψη της εισόδου του Κεντρικού Δημαρχείου Πειραιά.

Μόνο 14 οχήματα απορριμματοφόρα από το σύνολο των απορριμματοφόρων εκτελούν αυτή τη στιγμή δρομολόγια, τα υπόλοιπα είναι καθηλωμένα στο αμαξοστάσιο του Δήμου λόγω βλάβης και έλλειψης ανταλλακτικών, ενώ προ 15νθημέρου υπογράφηκε η σύμβαση με εξωτερικό συνεργείο πλυσίματος οχημάτων και μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις και παρεμβάσεις του Σωματείου μας κανένα όχημα δεν έχει πλυθεί, τέλος οι νυχτερινές προσαυξήσεις και οι υπερωρίες τριών μηνών (τελειώνει τώρα και τέταρτος μήνας) βρίσκονταν κλεισμένες στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα και δεν τις προχωρούσαν για ενταλματοποίηση και πληρωμή με αστείες δικαιολογίες του τύπου να περιμένουμε να τις εγκρίνουν πρώτα οι υποψήφιοι Δήμαρχοι των επερχόμενων εκλογών.

Γίνετε αντιληπτό ότι και τα τρία αυτά προβλήματα είναι αρκετά σοβαρά τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους, όσο και για τους Δημότες μας, επίσης όπως αντιλαμβάνεστε έχρηζαν ιδιαίτερης προσοχής και όχι να γίνουν αντικείμενο αντιπαράθεσης και κοροϊδίας, όταν και οι δύο πλευρές (εργαζόμενοι και Δημοτική Αρχή) θέλουμε να υποστηρίζουμε ότι μας ενδιαφέρει η καθαριότητα της πόλης.

Εν μέσω της διαμαρτυρίας μας συνέβησαν τα εξής : ειδοποιήθηκαν οι προμηθευτές να προσέλθουν στο Κεντρικό Δημαρχείο και να αποδοθεί σε αυτούς χρηματικό ποσό έναντι των οφειλομένων, ξεκίνησε η πλύση και η απολύμανση των απορριμματοφόρων και προωθήθηκαν οι αποφάσεις των δεδουλευμένων νυχτερινών προσαυξήσεων και υπερωριών προς ενταλματοποίηση.

Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια επικοινωνίας και πίεσης που είχαμε, δεν προβήκαμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως μπορεί να περίμεναν, για να μην επιβαρυνθεί η καθαριότητα της πόλης ακόμη περισσότερο (η Υπηρεσία Καθαριότητας εργάστηκε κανονικά) και προχωρήσαμε σε μια μορφή διαμαρτυρίας που ήταν κατά τη γνώμη μας η ηπιότερη και καταλληλότερη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αναλογιζόμενοι όλες τις παραμέτρους και τις συγκυρίες που επικρατούν.

Παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα και τις εξελίξεις από κοντά, είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και σε κάθε περίπτωση θα αντιδράσουμε δυναμικά σε ότι επιχειρηθεί ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Απάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης

  
Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
                                                                          Αθήνα,
27 Σεπτεμβρίου 2010


ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900
Fax: 210 3246165                                             
                                                                                     Αριθμ. Πρωτ.: 380

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

Οι δηλώσεις, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, είναι ενταγμένες στη γενικότερη επίθεση που υλοποιεί και σχεδιάζει η Κυβέρνηση, στα πλαίσια του μνημονίου και της τρόϊκα, σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας και ιδιαίτερα του Δημοσίου.

Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, οι οικογένειές τους, οι απλοί άνθρωποι και η κοινωνία, έχουν, πλέον, βγάλει τα συμπεράσματά τους και αποφασιστικά συνεχίζουν τη μάχη για τις άγριες περικοπές μισθών και συντάξεων, ασφαλιστικών δικαιωμάτων, απολύσεων χιλιάδων συμβασιούχων, αύξησης της έμμεσης φορολογίας, της ακρίβειας που εξαθλιώνει τη ζωή όλων.

Οι τακτικές του αποπροσανατολισμού, της μετάθεσης ευθυνών και διάσπασης της κοινωνικής αλληλεγγύης, είναι γνωστές και δεν πρόκειται να κάμψουν τους συλλογικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει προκηρυχθεί για την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 θα είναι η νέα απάντηση των εργαζόμενων σε όλους αυτούς, που με πρωτοφανή υβριστική προπαγάνδα επιχειρούν να δημιουργήσουν συνενόχους.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΡΙΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010




Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2010
Αριθμ. Πρωτ.: 899

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) θα πραγματοποιήσει την ΤΡΙΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010, στις 12.00 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27 -Αθήνα).

Στην παράσταση διαμαρτυρίας, πέραν των συνδικαλιστικών στελεχών του κλάδου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Αττικής, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. που απολύθηκαν ενώ είχαν προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες του Α.Σ.Ε.Π.

Όλοι μαζί θα απαιτήσουμε την ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου και την επαναπρόσληψη των συναδέλφων που η κυβέρνηση με πρόσχημα το πάγωμα των προσλήψεων, λόγω του προγράμματος σταθερότητας, τους αφήνει στο δρόμο.

Θα επιδιωχθεί επίσης συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιο Ντόλιο, ο οποίος αρνείται τους τελευταίους μήνες να δεχθεί την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να συζητηθούν τα σοβαρά και οξυμμένα προβλήματα του κλάδου και να τεθούν οι βάσεις για την αντιμετώπιση τους.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει αποφασισμένη να αντιδράσει στην απαξίωση, τον εμπαιγμό και την αδιαφορία που επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και η κυβέρνηση, τη στιγμή που εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων καταπατώνται και ισοπεδώνονται.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ                                               
                                                        ΠΕΙΡΑΙΑΣ: 25/9/2010
ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
& ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ           Αρ. Πρωτ.: 35
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΡΕΤΣΙΝΑ 45
18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ                             Προς : Μέλη Σωματείου
ΤΗΛ/ΦΑΞ: 2104194499
                                  Email:somedp@yahoo.gr
                                   ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.

                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

                                           ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ



Συνάδελφοι,
Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου και από ώρα 8:30π.μ έως 18:00μ.μ. στο χώρο του Δημοτικού Σταθμού Αυτοκινήτων (Γκαράζ) , στα γραφεία του Σωματείου μας, θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και Μελών της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβετε μέρος στη ψηφοφορία είναι η επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας και Βιβλιαρίου Υγείας

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για την εκλογή τους στα
όργανα του Σωματείου, μπορούν να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους με γραπτή
αίτηση τους από σήμερα Σάββατο 25/9/2010 μέχρι και την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου
2010 και ώρα 13:00μ.μ. στα γραφεία του Σωματείου μας (Ρετσίνα 45 Πειραιάς) στο
Δημοτικό Σταθμό Αυτοκινήτων. (αιτήσεις θα προμηθεύεστε από το Γραφείο του Σωματείου)



Τα Μέλη της Ε.Ε.

1. Χρυσούλα Κυριτσίδου
2. Φώτης Ανάργυρος
3. Χατζηνικολάου Παναγιώτα

Υπερψηφίστηκε ο Οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός.



ΣΩΜΑΤΕΙΟ                                                   ΠΕΙΡΑΙΑΣ: 24/9/2010

ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
& ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ                                         Αρ. Πρωτ.: 34
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΡΕΤΣΙΝΑ 45
18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                       Προς : Μέλη Σωματείου
ΤΗΛ/ΦΑΞ: 2104194499
Email:somedp@yahoo.gr
ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε η επαναληπτική Γενική Συνέλευση στο Χώρο Του Δημοτικού Σταθμού Αυτοκινήτων (Γκαράζ).

Εφ’ όσον διαπιστώθηκε η απαρτία των μελών προχωρήσαμε στην έκθεση του Οικονομικού και Διοικητικού Απολογισμού. Ακούστηκαν όλες οι απόψεις και οι θέσεις των μελών που ήθελαν να τοποθετηθούν και περάσαμε στη ψηφοφορία όπου και υπερψηφίστηκε τόσο ο Οικονομικός όσο και ο Διοικητικός Απολογισμός.

Έγινε σαφές στη Συνέλευση ότι το Σωματείο αν και διένυσε την πρώτη θητεία του, ήταν ενεργό, έτρεξε, αγωνίστηκε και πάλεψε με μοναδικό σκοπό την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων. Έκανε στην άκρη τις μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και εργάστηκε για το καλύτερο που θα μπορούσε να προσφέρει στον κάθε εργαζόμενο. Σίγουρα έγιναν λάθη και παραλείψεις, αλλά όχι από αδιαφορία ή ιδιοτέλεια. Στο χέρι του είναι ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί να τα διορθώσουμε.

Σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που μας έχουν βάλει οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και αντιλήψεις, πρέπει το Σωματείο μας να είναι ενωμένο και αποφασισμένο να δώσει μάχες όπου χρειαστεί προκειμένου να διασφαλιστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα, να αγωνιστούμε συσπειρωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι μαζί και όχι διασπασμένοι και άναρθρα. Συλλογικά απέναντι σε όποια αντεργατική πολιτική επιχειρείται εις βάρος μας.

Έγινε αντιληπτό από το σύνολο των μελών ότι η μαζικότητα και η αγωνιστικότητα που πρέπει να επιδείξουμε όλοι μας με απόλυτη ευθύνη είναι μονόδρομος για κάθε διεκδίκηση μας.

Άλλωστε η κατεύθυνση που έδωσε ο Πρόεδρος με την τελευταία του πρόταση για ενωτικό ψηφοδέλτιο είναι αποδεκτή από το μεγαλύτερο ποσοστό των μελών και σε αυτό το δρόμο θα πρέπει να κινηθούμε στις επερχόμενες αρχαιρεσίες ανάδειξης Διοικητικού Συμβουλίου που θα διεξαχθούν την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010.

Οι ψηφοφορία που διεξήχθη παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής ανέδειξε : Τακτικά Μέλη τους συναδέλφους Κυριτσίδου Χρυσούλα, Φώτη Ανάργυρο και Χατζηνικολάου Παναγιώτα με Αναπληρωματικό Μέλος τον Κοροπούλη Ευάγγελο.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Αλ. Νταβέλης                                       Β. Γκιτάκος

Το νέο Κυριακάτικο παζάρι του Πειραιά.




επιμέλεια από τον ειδικό του είδους Βασίλη Αυγουλέα.
Μπράβο Βασίλη !!!
Β.Γ.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

H Συνέλευση της 24-09-2010 (αποσπάσματα-vid-photo)


Το ΘΕΜΑ της συνέλευσης της 24-09-2010 ήταν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της περιόδου 25-08-2008 εώς και 09-09-2010 του Σωματείου μας.Μετά την συνέλευση ακολούθησε ψηφοφορία (παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου) γιά την εκλογή εφορευτικής επιτροπής, που θα βγάλει εις πέρας την εκλογική διαδικασία της 12-10-2010 (ανάδειξη νέου προεδρείου του σωματείου) όσο και την ψήφιση (με ναι ή όχι) του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΕ - ΟΤΑ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ



Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 893

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για οργανωμένη και συστηματική απαξίωση της θεσμικής εκπροσώπησης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας για τον καθορισμό συνάντησης, προκειμένου να συζητηθούν τα σοβαρά και οξυμμένα προβλήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών προφασίζεται διάφορα κωλύματα και αποφεύγει οποιαδήποτε επικοινωνία, διάλογο και δέσμευση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος αντιμετώπισής τους. Η τελευταία συνάντηση του προεδρείου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ήταν στις 22 Ιουνίου 2010 με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γεώργιο Ντόλιο.

Η αλαζονεία του Υπουργείου Εσωτερικών επιδεικνύεται τη στιγμή κατά την οποία, δεν έχει υπογραφεί Σ.Σ.Ε., εκατοντάδες εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες του Α.Σ.Ε.Π. απολύονται ενώ πολλοί πλέον εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι με τις αρμόδιες υπηρεσίες να παραμένουν αδιάφορες (Δήμος Ζακυνθίων). Την ίδια στιγμή η εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ αναμένεται να προκαλέσει νέα προβλήματα και να οξύνει περαιτέρω το κλίμα στους κύκλους των εργαζομένων των Ο.Τ.Α.

Στην αρνητική αυτή κατάσταση που διαμορφώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν επρόκειτο να μείνουν αδρανείς και απαθείς. Προετοιμάζουν την αγωνιστική τους αντίδραση για ανατροπή της πολιτικής που περιορίζει και καταργεί τα δικαιώματα τους.

Απαρχή της αντίδρασης αυτής αποτελεί η προγραμματισμένη για την ΤΡΙΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010, στις 12.00 το μεσημέρι, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27 – Πλατεία Κλαυθμώνος – Αθήνα) των συνδικαλιστικών στελεχών της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στο Νομό Αττικής. Θα επιδιωχθεί ταυτόχρονα, συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γεώργιο Ντόλιο.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας καλούνται να συμμετέχουν ΜΑΖΙΚΑ και οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. που απολύθηκαν ενώ είχαν προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες του Α.Σ.Ε.Π. Όλοι μαζί θα απαιτήσουμε την ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου και την επαναπρόσληψη των συναδέλφων που η κυβέρνηση με πρόσχημα το πάγωμα των προσλήψεων, λόγω του προγράμματος σταθερότητας, τους πετάει στο δρόμο.

Συγχρόνως, προετοιμάζεται η 24ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Ομοσπονδία για την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 με σκοπό να αναγκασθεί η κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα του κλάδου.

Η συλλογική έκφραση της συνεχούς αντίδρασης των εργαζομένων στην πολιτική αλλά και στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την ολοκληρωτική ισοπέδωση κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι υποχρέωση ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Η ΜΑΧΗ αυτή θα έχει νικηφόρο αποτέλεσμα αν τη δώσουμε ΕΝΩΤΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 – 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΣΤΑΔΙΟΥ 27 – ΑΘΗΝΑ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                         Ιωάννης Τσούνης

Καααατίνα .... σαλαμάκι !!!





... ακριβό το "σαλαμάκι" σου ...Κατίνα !!!
Β.Γ.

Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α κατά των απολύσεων στο "Κανάλι 1"



Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 890

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την αυθαίρετη, παράνομη και άδικη απόλυση τριών (3) εργαζομένων του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Πειραιά «ΚΑΝΑΛΙ 1» που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε επίσχεση εργασίας.

Εκφράζουμε την αγωνιστική συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας που αγωνίζονται για την καταβολή των δεδουλευμένων και βρίσκονται αντιμέτωποι με την αντεργατική πολιτική της Δημοτικής Αρχής Πειραιά, που αντί να δίνει λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων δημιουργεί απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. ζητά την ΑΜΕΣΗ ανάκληση των απολύσεων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

Στο δίκαιο αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά (ΚΑΝΑΛΙ 1) έχουν την συμπαράσταση του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

άκουσων άκουσων ... εκ περιφοράς απόλυση!!!


     εϊ, πστ, καλέ... σε 'σένα με τη γυρισμένη πλάτη μιλάω !!!!

Έχουμε ακούσει περιφορά επιταφίου , περιφορά εικόνας , αλλά περιφορά απόφασης για απόλυση ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ  πρώτη φορά ακούσαμε από εσένα !!! ΄
Τα λένε αυτά φόρα παρτίδα σε μια αίθουσα ιερή όπως του Δημοτικού Συμβουλίου ? (άσε που και τα μπαλκόνια έχουν αυτιά) !!!
Φάνηκε ξεκάθαρα ότι για να ικανοποιήσει τις εκδικητικές και αυταρχικές ορέξεις της εις βάρος υπαλλήλων του Δημοτικού Ραδιοφώνου δεν δίστασε να κινηθεί σε παράνομους δρόμους.
Αγνοεί παντελώς το Συνδικαλιστικό Νόμο 1264/84 , αλλά πάνω απ' όλα αγνοεί μια ολόκληρη Δημοτική Παράταξη που τη διασύρει διαρκώς με τα καμώματα της.
Ολόκληρη η Δημοτική Ομάδα προσπαθούσε να την πείσει ότι η απόφαση που πήρε είναι εντελώς παράνομη και τους εκθέτει κι αυτή συνέχιζε να βαράει το βιολί της ....!
Μέχρι αποτυχημένη την είπαν, μέχρι να παραιτηθεί γιατί είναι άσχετη με το αντικείμενο της είπαν, αλλά στου κουφού την πόρτα πάρε την πόρτα και φύγε ...!
Τελικά εκτός ημερησίας συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα ανακληθεί μια απόφαση που στην ουσία δεν μπορεί και να εκτελεσθεί.
 Β.Γ.

Η υπομονή έχει και τα όρια της ...!


                       

Έκτακτη παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι το Προεδρείο του Σωματείου μας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αφορμή είναι ο εμπαιγμός που παρατηρείτε το τελευταίο διάστημα από πλευράς Δημάρχου και Γενικού Γραμματέα του Δήμου στο μόνιμο πλέον θέμα της καθυστέρησης πληρωμής των δεδουλευμένων υπερωριών μας.
Ενώ ο Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε στη συνάντηση που είχαμε μαζί του την περασμένη Παρασκευή, ότι οι αποφάσεις των υπερωριών  τη Δευτέρα θα απεμπλακούν και θα πάρουν την άγουσα προς ενταλματοποίηση πληρωμής , φτάσαμε στη Τετάρτη και οι αποφάσεις είναι ακόμα κλεισμένες σε κάποιο συρτάρι του Δημαρχιακού Μεγάρου της οδού Κανθάρου.
Επειδή η υπομονή έχει και τα όρια της , επειδή δεν δεχόμαστε άλλες κοροϊδίες και παιχνίδια εις βάρος μας, θεωρήσαμε σκόπιμο να παρέμβουμε στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να ενημερώσουμε όλο το σώμα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, δεδομένου ότι πρόσφατα είχε πάρει απόφαση το ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο για δάνειο το οποίο θα έβγαζε τον Δήμο από το οικονομικό αδιέξοδο και δεν θα υπήρχε πλέον πρόβλημα παρακράτησης των Κ.Α.Π , της τακτικής και υπερωριακής μισθοδοσίας μας.
Όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις τάχθηκαν με το μέρος μας και ζητούν άμεση λύση.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Με γυρισμένη πλάτη στους εργαζόμενους !!!



Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί πλέον η τακτική της Προέδρου και της Διοίκησης του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού "Κανάλι 1". Νοιώθουμε δικαιωμένοι αν και ούτε το θέλουμε , ούτε και το χρειαζόμαστε.
Φαντάζει πολύ μικρή η αντίδραση μας να κάνουμε μόνο μια συμβολική κατάληψη στο Δημοτικό Σταθμό τον Μάρτιο του 2010, μπροστά στις απαράδεκτες ενέργειες που συνεχίζει να κάνει η Διοίκηση του Σταθμού και στην πολιτική που ασκεί εις βάρος των εργαζομένων. Ίσως θα έπρεπε να αντιδράσουμε από τότε πιο δυναμικά και πιο γενικευμένα ... τέλος πάντων , ποτέ δεν είναι αργά αν και τη σκυτάλη την έχουν πάρει πιο αρμόδιοι εργασιακά από εμάς.
Το σίγουρο πάντως είναι κατά την προσωπική μου πάντα άποψη ότι εντολές και διαχειρίσεις τέτοιων ειδών κρίσεων έρχεται από αλλού και το λέω αυτό , γιατί συγκρινόμενη η περίπτωση στο "Κανάλι 1" με τη δική μας βλέπουμε ακριβώς τα ίδια "λάθη" , τις ίδιες παρατυπίες , τις ίδιες διώξεις , όλα είναι ίδια...!
Αν ανατρέξετε λίγο στο κοντινό παρελθόν θα δείτε ότι η αρχή για κινητοποιήσεις τον περασμένο Δεκέμβρη έγινε για μια τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας . Τότε λοιπόν μέσα στα όλα τραγελαφικά και παράτυπα της τροποποίησης ήταν και η απόλυση τριών συναδέλφων λόγω κατάργηση θέσης, πράγμα που εξ' αρχής το αναδείξαμε με ιδιαίτερη ευαισθησία μαζί με τα υπόλοιπα  και που τελικά δεν πέρασε, άσχετα αν κανείς δε το "κατάλαβε" !!! Για την Οδοσάρωση δε θα πω τίποτα για τι θα με πείτε γραφικό, αλλά κι αυτή τελικά δε συστάθηκε ποτέ ... (τσάμπα βρώμισε ο Πειραιάς)!!!
Οι δε διώξεις για συνδικαλιστική δράση εργαζομένων και δη συνδικαλιστών έφτασε στο έπακρο με μετακινήσεις , με μηνυτήριες αναφορές , με ποινές ετεροχρονισμένες , με ... με ... με...! 
Προβληματισμός μπαίνει και σίγουρα μεγάλος , για το πως προχωράνε σε απολύσεις εργαζομένων που ζητούν τα δεδουλευμένα τους και γιατί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο προ εκλογών ???
Ποια είναι αυτή η διορισμένη πρόεδρος που ελαφρά την καρδία πριν παραδώσει την καρέκλα της στέλνει κόσμο στην ανεργία ?
Αλλά ο πιο μεγάλος δικός μου προβληματισμός είναι γιατί δεν επεμβαίνει ποτέ ο ίδιος ο Δήμαρχος στις δύσκολες καταστάσεις με τους εργαζόμενους , όταν τα πράγματα τα έχουν φτάσει άλλοι για λογαριασμό του σε αδιέξοδο και τελικά των εκθέτουν ανεπανόρθωτα ?

Υ.Γ. οι δεδουλευμένες υπερωρίες μας εκβιάζουν καμιά συνάντηση που δεν έγινε ?
Β.Γ.

Στάση εργασίας και Συλλαλητήριο στον Άρειο Πάγο της ΠΟΕ-ΟΤΑ








































Επαναληπτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση



ΣΩΜΑΤΕΙΟ                                        ΠΕΙΡΑΙΑΣ: 21/9/2010
ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
& ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ                          Αρ. Πρωτ.: 32
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΡΕΤΣΙΝΑ 45
18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ/ΦΑΞ: 2104194499
Email:somedp@yahoo.gr
ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι
Καλείστε όλοι την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 09:00 π.μ. να παρευρεθείτε στο χώρο του Δημοτικού Σταθμού Αυτοκινήτων στην οδό Ρετσίνα 45 για να πραγματοποιήσουμε την επαναληπτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας.
Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι :

1ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός

2ο Ορισμός Ημερομηνίας αρχαιρεσιών για την ανάδειξη μελών του Δ.Σ και της Ελεγκτικής Επιτροπής

3ο Ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

Σημείωση: η πρώτη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που ήταν προγραμματισμένη για τις 21 / 9 / 2010 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας των μελών.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Αλ. Νταβέλης                                                Β. Γκιτάκος

Πανελλαδική κοινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 23 Σεπτεμβρίου 2010



Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 870

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πανελλαδική κινητοποίηση στις 23 Σεπτεμβρίου 2010.








Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την προκήρυξη 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 στους Ο.Τ.Α. και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις όλης της χώρας για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας Ορισμένου Χρόνου ή Έργου και 4ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από τις 7.30 π.μ. έως τις 11.30 π.μ. για όλο το υπόλοιπο προσωπικό. Με τον τρόπο αυτό εκφράζει την αντίθεσή της στην πολιτική της κυβέρνησης για διεύρυνση της ελαστικής εργασίας και την απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και καλεί όλους τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση στις 9.00 π.μ. έξω από τον Άρειο Πάγο (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121) στην Αθήνα.

Αιτήματα είναι, η ανάκληση της αναστολής των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και η μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε Αορίστου Χρόνου με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων.

Η απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή την απόφαση επιτροπών συμβασιούχων και φορέων για πανελλαδική συγκέντρωση την ίδια ημέρα κατά τη συζήτηση που θα γίνει στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, για τη δυνατότητα των πολιτικών δικαστηρίων να εξετάζουν τη δυνατότητα της μετατροπής των συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου ή Έργου σε Αορίστου Χρόνου εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει ταυτόχρονα την κυβέρνηση για την απαράδεκτη απόφασή της να παγώσει ακόμη και τις προσλήψεις που είχαν δρομολογηθεί από τους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα μέσω Α.Σ.Ε.Π. ή είχαν αναρτηθεί οι προσωρινοί πίνακες και το προσωπικό εργάζονταν με βάσει τη δυνατότητα που δίνει ο Νόμος για πρόσληψη μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

Η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα λειτουργίας σε πολλούς φορείς των Ο.Τ.Α., ιδιαίτερα στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και την καθαριότητα, αλλά και μείζονα οικογενειακά προβλήματα σ’ αυτούς που άφησαν την προηγούμενη εργασία τους ή μετακόμισαν στον τόπο πρόσληψής τους και τώρα απολύονται.

Η αντικοινωνική και ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, που στο όνομα της οικονομικής κρίσης του εμπαιγμού και των απαράδεκτων δεσμεύσεων της απέναντι στο Δ.Ν.Τ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς «τοκογλύφους», διευρύνει την ανεργία, την ελαστική εργασία και την υποαπασχόληση και οξύνει τα κοινωνικά προβλήματα, τις ανισότητες και τις κοινωνικές αντιθέσεις. Πρωταρχικό καθήκον για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα και τον Ελληνικό λαό είναι η πάλη για την αποδέσμευση από την πολιτική του μνημονίου και την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε επίσης, ιδιαίτερα για το θέμα αυτό, για το οποίο το αρμόδιο Υπουργείο των Εσωτερικών δεν κάνει τον κόπο να δώσει μια απάντηση να κλιμακώσει τις ενέργειές της τις επόμενες μέρες και ενόψει της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας στις 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τα σωματεία της Αττικής.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος                                                     Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                          Ιωάννης Τσούνης

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΟΥΡΑΚΗΣ



Τελέστηκε σήμερα το 40ήμερο Μνημόσυνο του άξιου Πειραιώτη Βασίλη Βουράκη .

Ευχόμαστε στην οικογένεια του να είναι πάντα υγιείς και δυνατοί και να τον θυμούνται ,
επίσης να είναι σίγουροι ότι θα ζει πάντα μέσα στις καρδιές μας !

Το Σωματείο μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρός μας Αλέξανδρος Νταβέλης αλλά παραβρέθηκε  και πλήθος εργαζομένων.

Κ α λ η μ έ ρ α ... όλα είναι ooo.kkk !!!




Υπάρχουν και ... καλύτερα !!!
Β.Γ.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση με το Δήμαρχο κο Παναγιώτη Φασούλα




         ΣΩΜΑΤΕΙΟ                         ΠΕΙΡΑΙΑΣ: 17 / 9 / 2010
ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
& ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΡΕΤΣΙΝΑ 45
18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ/ΦΑΞ: 2104194499
Email:somedp@yahoo.gr
ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.



                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010 το προεδρείο του Σωματείου μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά κύριο Παναγιώτη Φασούλα.

Μοναδικό θέμα της συνάντησης αυτής ήταν η καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών παρελθόντων μηνών.

Εξηγήσαμε στον κο Δήμαρχο ότι το σύνολο των εργαζομένων θεωρούμε αδικαιολόγητη τη καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί στην καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών, με την αιτιολογία που μας είχε δώσει προ ημερών ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, ότι πρέπει να παρθεί η έγκριση των υποψηφίων Δημάρχων που κατεβαίνουν στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Ο κος Δήμαρχος μας εξήγησε με τη σειρά του ότι πρέπει να γίνει ενημέρωση στους υποψήφιους Δημάρχους γενικά για την οικονομική πολιτική που ασκήθηκε τα τέσσερα χρόνια που είχε τη διαχείριση του Δήμου και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι καταβολές των υπερωριών.

Τέλος δεσμεύτηκε ότι την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010 οι αποφάσεις θα πάρουν το δρόμο της ενταλματοποίησης και θα καταβληθούν κανονικά, όπως έχουν καταβληθεί άλλωστε, όλες οι υπερωρίες μέχρι το μήνα Μάιο.

Περιμένουμε να γίνει πράξη η δέσμευση του κου Δημάρχου και οι εργαζόμενοι να λάβουν σύντομα αυτά που τους οφείλονται.

...περί κομμένων παροχών από τον Ο.Π.Α.Δ !!!



Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 860

Προς:
Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Δ.
κ. Σουλιώτη Κυριάκο
Ηπείρου 38
104 33 – Αθήνα

Κοινοποίηση:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Κύριε Πρόεδρε,
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε δέκτες της αγανάκτησης των συναδέλφων μας ασφαλισμένων του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., οι οποίοι ξαφνικά σταμάτησαν να καλύπτονται για μια σειρά ιατρικών πράξεων και παρακλινικών εξετάσεων, για τις οποίες μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα καθώς πληρώνονταν κανονικά.
Πληροφορηθήκαμε ότι αυτό συμβαίνει σε εφαρμογή της με αριθμ.: 376/18-3-2010 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Α.Δ., καθώς και του Νόμου 3867/2010 (Φ.Ε.Κ. – ΤΕΥΧΟΣ Α’ – ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 128/3-8-2010), άρθρο 24, παρ. 1-3, όπου προβλέπεται ότι δεν εκκαθαρίζονται δαπάνες που αφορούν ιατρικές πράξεις και παρακλινικές εξετάσεις, αν δεν έχουν κοστολογηθεί με Προεδρικό Διάταγμα. Δηλαδή, μια σειρά από εξετάσεις που τόσα χρόνια εκκαθαρίζονταν με κοστολόγηση από Υπουργικές Αποφάσεις, Αποφάσεις του ΚΕΣΥ και αποφάσεις του Δ.Σ. σταματούν να εκκαθαρίζονται με την «υπόσχεση» ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα που θα τις περιλαμβάνει.

Έχουμε να παρατηρήσουμε ότι στον σχετικό Νόμο 3867/2010, γίνεται αναφορά επανειλημμένα και αποκλειστικά στον Κανονισμό Παροχών του Ο.Π.Α.Δ. Δεν αναφέρεται πουθενά ο Κανονισμός Παροχών του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. ο οποίος συνεχίζει να ισχύει χωρίς περικοπές και τροποποιήσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου Πετραλιά.
Κατά συνέπεια, το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. μπορεί να συνεχίζει να εκκαθαρίζει τις σχετικές δαπάνες. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια συνιστά έμμεσο τρόπο υποβάθμισης της παρεχόμενης περίθαλψης από το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα αντιδράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Στη σημερινή δυσβάσταχτη συγκυρία για τον εργαζόμενο δεν μπορεί να προστεθεί και η περικοπή των παροχών Υγείας. Πόσο μάλλον όταν οι περικοπές αυτές αφορούν κοινωνικές ομάδες με χρόνιες ασθένειες όπως καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς, διαβητικούς κ.λ.π.

Κύριε Πρόεδρε,
Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα και περιμένουμε από εσάς ΑΜΕΣΑ να προβείτε σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα αποκαταστήσουν τις παροχές στους συναδέλφους μας ασφαλισμένους του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. με την έκδοση και αποστολή σχετικής εγκυκλίου στα Περιφερειακά Γραφεία του Ταμείου. Σε αντίθετη περίπτωση η περικοπή των δικαιωμάτων μας θα αντιμετωπισθεί δυναμικά. Ενώνοντας τη φωνή μας με τους υπόλοιπους Δημοσίους Υπαλλήλους δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε παρέμβαση για την κατάργηση της Δημόσιας καθολικής δωρεάν υγείας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

   Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                                        Γιώργος Καταχανάς

Επίσκεψη του κου Πέτρου Μαντούβαλου στο Δημοτικό Σταθμό Αυτοκινήτων.




Το βίντεο επιμελήθηκε ο εξαίρετος συνάδελφος και πάνω απ' όλα φίλος Βασίλης Αυγουλέας.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ : κατ' αρχήν να ευχηθούμε στον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά που υποστηρίζεται από τον ΛΑ.Ο.Σ κύριο Πέτρο Μαντούβαλο, καλό αγώνα και καλή επιτυχία.

Θα παρατηρήσατε στο βίντεο ότι η πόρτα του Σωματίου μας ήταν κλειστή αν και αρκετοί συνάδελφοι μέλη του Δ.Σ ήταν παρόντα στην επίσκεψη. Επειδή πολλά ακούστηκαν γι' αυτή την κλειστή πόρτα θα ήθελα να σας διευκρινίσω ότι η πόρτα μας είναι πάντα ΑΝΟΙΚΤΗ σε όποιον υποψήφιο Δήμαρχο και μη θελήσει να μιλήσει για τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο μας, ωστόσο κηδεμονίες από προέδρους άλλων Συλλόγων δεν δεχόμαστε όσο μεγάλος ή μικρός είναι ποσοτικά ο Σύλλογος αυτός.
Όποτε θελήσει  ο κύριος Μαντούβαλος ή άλλος υποψήφιος να ενημερωθεί για τα πραγματικά προβλήματα του χώρου μας ας μην μας υποτιμήσει φέρνοντας ανθρώπους άγνωστους στο χώρο και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ας προτιμήσει την ενημέρωση να την έχει από τους εργαζόμενους που ζουν καθημερινά σ' αυτό το περιβάλλον.

Υ.Γ.1. Με χαρά είδα στο βίντεο κάποιον υψηλά ιστάμενο (καλά το λέω?) να εξηγεί (μάλλον), τα χάλια που έχει ο χώρος του συνεργείου επί δικής του διοικήσεως, ίσως ήταν και η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που επισκέφτηκε τους περίφημους "λάκκους με τα φίδια" .
Όπως με χαρά είδα και κάποιους συναδέλφους "μηχανικούς" μετά από πολλά πολλά χρόνια να ξαναλερώνουν τα παπούτσια τους στα λάδια και στα γράσα (ξέρουν τι είναι αυτά?).
2. Αν γίνει σωστά  μπορεί να έχουμε και τηγανίδες, τυρί, σύγκλινο και ούζο αντί για κουλουράκια και χυμό.
Β.Γ.

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Απλές σκέψεις

Το πράγμα μιλάει από μόνο του εδώ και πάρα πολλά χρόνια ,απλά εμείς οι νεοέλληνες δεν λέμε να το καταλάβουμε .Όταν δεν υπάρχει παιδεία γιατί οι λίγοι , κακοπληρωμένοι αλλά και απαίδευτοι δάσκαλοι δεν μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά, όταν εμείς  οι ίδιοι οι γονείς μεγαλώνουμε τσογλάνια, γιατί μπροστά μας έχουμε ζωντανές αποδείξεις πως μόνο τα τσογλάνια επιβιώνουν, όταν εμείς οι ίδιοι σαν λαός αρνούμαστε την ιστορία μας για να γίνουμε αρεστοί στους όποιους γείτονες, τότε βρίσκουν έδαφος οι πολιτικοί μας να κάνουν περιουσίες όντας στην ουσία μακριά από τις όποιες  επαγγελματικές τους δραστηριότητες , τότε βρίσκουν χώρο οι κρατούντες να μας αφαιρέσουν από το ζωτικό μας χώρο με αντάλλαγμα πολύχρωμες χάντρες .Όταν οι διανοούμενοι σιωπούν και όσοι δεν σιωπούν λούζονται με απειλές αλλά και κράξιμο από άσχετους ,όταν οι μεγαλοδημοσιογράφοι μιλούν για οτιδήποτε που δεν γνωρίζουν αλλά το βουλώνουν γι’αυτά που ξέρουν , τότε είμαστε σίγουροι πως δεν πάμε καλά .Δεν το βλέπουμε όμως γιατί κοιτάμε τον πούστη το γείτονα που έχει καλύτερο αυτοκίνητο ,γιατί για όλα μας φταίει ο οικονομικός μετανάστης που μας πήρε τις δουλειές .Δουλειές που εμείς οι ίδιοι τις φορτώσαμε αλλού γιατί δεν τις θέλαμε .Σε μια χώρα που μας αρέσει να αποποιούμαστε τις ευθύνες μας, αφήσαμε να μας καταδυναστεύσει η κακομοιριά και κακόγουστη αντιγραφή του τίποτα ,φτάνει αυτό το τίποτα να είναι σε όμορφο κουτί με ωραίο περιτύλιγμα .Ένας λαός που κάνει αγώνα να βρει δουλειά στο δημόσιο για να μην δουλεύει ,άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα να δουλεύουν για ψίχουλα, επιχειρηματίες που έχουν αναγάγει την κομπίνα σε επιστήμη, συνδικαλιστές που τα ονόματα τους φιγουράρουν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων στις επόμενες εκλογές και ο κατάλογος δεν έχει τέλος . Αυτοί είμαστε; Και αν είμαστε αυτοί , μας αρέσει;

arkoudas arkoudiaris
Αναγνώστης.

megalo-limani.blogspot.com :  κάθε σχόλιο και κριτική δεκτή (αρκεί να μην είναι υβριστικού περιεχομένου).

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ                                                   

ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
& ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΡΕΤΣΙΝΑ 45
18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ/ΦΑΞ: 2104194499
Email:somedp@yahoo.gr
ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.



                                               


ΠΕΙΡΑΙΑΣ:  15/9/2010
Αρ. Πρωτ.:   29
                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συνάδελφοι
Καλείστε όλοι την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 09:00 π.μ. να παρευρεθείτε
στο χώρο του Δημοτικού Σταθμού Αυτοκινήτων στην οδό Ρετσίνα 45 για να
πραγματοποιήσουμε την Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι :
1ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός

2ο Ορισμός Ημερομηνίας αρχαιρεσιών για την ανάδειξη μελών του Δ.Σ και της Ελεγκτικής Επιτροπής

3ο Ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Αλ. Νταβέλης                                                                 Β. Γκιτάκος

...γιατί έτσι τους αρέσει ...!



λέτε να είναι η "στάση" μπύραS ?

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Εφαρμογή των Δικαστικών Αποφάσεων στους Ο.Τ.Α ... αφού τελεσιδικήσουν!

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   Αθήνα, 7.9.2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ                           Αριθ. Πρωτ.: οικ. 50410

Κατάταξη προσωπικού σε θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των Ο.Τ.Α., κατ’ εφαρμογή δικαστικής απόφασης.

Με το ανωτέρω σχετικό έγγραφό μας, σας γνωρίσαμε ότι οι Ο.Τ.Α. οφείλουν να εφαρμόζουν τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες αναγνωρίζεται ότι η σχέση εργασίας που τους συνδέει με τους ενάγοντες είναι Αορίστου Xρόνου, αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση που το Τριμελές Συμβούλιο του Αρείου Πάγου τους καλεί να τις εφαρμόσουν.

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου (πρακτικά της 3ης Γενικής Συνεδρίασης της 17ης Φεβρουαρίου 2010), κατόπιν παραπομπής σχετικής υπόθεσης, έκρινε ότι «τελεσίδικες αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων, που αποφαίνονται για το αν συγκεκριμένες σχέσεις εργασίας απασχολούμενων στο Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα είναι ορισμένης ή αόριστης χρονικής διάρκειας, εκδόθηκαν μέσα στα πλαίσια της δικαιοδοσίας τους και ως εκ τούτου παράγουν δεδικασμένο και εκτελεστότητα, υποχρεώνουν τη διοίκηση σε συμμόρφωση και δεσμεύουν το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τον προληπτικό έλεγχο δαπανών. Επομένως…….. και οι αποφάσεις του αρμόδιου Τριμελούς Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, που επιβάλλουν κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Διοίκησης προς τις άνω δικαστικές αποφάσεις, είναι ομοίως υποχρεωτικές και απόλυτα δεσμευτικές για το Ελεγκτικό Συνέδριο, αποτελούν δε αυτές πλήρες και νόμιμο δικαιολογητικό για την εκταμίευση του ποσού της κύρωσης και τη θεώρηση των αντίστοιχων χρηματικών ενταλμάτων».

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι εναγόμενοι Ο.Τ.Α. υποχρεούνται, στο πλαίσιο της συμμόρφωσης της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις του ν. 3068/2002, να εφαρμόζουν τις σχετικές τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Για την εφαρμογή των ανωτέρω δικαστικών αποφάσεων συνιστώνται, με την πράξη κατάταξης του αρμοδίου για την πρόσληψη οργάνου, αντίστοιχες προσωποπαγείς θέσεις, οι οποίες και καταργούνται με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποχώρηση αυτών που τις κατέχουν. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της πράξης κατάταξης του προσωπικού στις θέσεις αυτές, δεδομένου ότι με την πράξη αυτή συνιστώνται θέσεις και ως εκ τούτου πρόκειται για πράξη κανονιστικού περιεχομένου.
Επισημαίνεται ότι οι Ο.Τ.Α. οφείλουν να εξαντλούν τα ένδικα μέσα, ώστε να μην καθίστανται τελεσίδικες οι σχετικές αποφάσεις, σύμφωνα και με το Α.Π. 2/54630/0022/2.10.2006 έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Για τα ανωτέρω, παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα τους ενδιαφερόμενους φορείς των Ο.Τ.Α., επισημαίνοντας τους ότι οφείλουν να εξαντλούν τα ένδικα μέσα, προκειμένου να υποστηρίζουν τα συμφέροντά τους.
Για διευκόλυνση, το παρόν είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου μας, στη διεύθυνση www.ypes.gr, στη διαδρομή:
• Περιφερειακή Διοίκηση-Αυτοδιοίκηση/Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού/Μονιμοποίηση συμβασιούχων/Εγκύκλιοι.
Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι, σχετικά μεμονωμένα ερωτήματα που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας θα αρχειοθετηθούν.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ





                                                                                                           




Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Συλλαλητήριο Δ.Ε.Θ 11 - 09 - 2010

Δυναμική αλλά πάνω απ' όλα όμορφη ήταν παρουσία της Π.Ο.Ε - Ο.Τ.Α στη Θεσσαλονίκη.

Σημαντικές και οι απουσίες ... (Πειραιά που ήσουν ???)
Β.Γ.

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Απόφαση Πρωτοδικείου δικαιώνει τους συμβασιούχους .



Από : http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=353461&dt=10/09/2010


Απόφαση τους διατηρεί στο υπουργείο Εργασίας με το αιτιολογικό ότι «εργάζονταν και δεν μαθήτευαν»

Άνοιξε ο δρόμος για τη μονιμοποίηση των δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται εδώ και χρόνια στο Δημόσιο και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) υπό το «πέπλο» της μαθητείας (σταζιέρ) με αποδοχές που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Και αυτό γιατί το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) με απόφασή του (6920/2010) υποχρέωσε το υπουργείο Εργασίας να διατηρήσει στις υπηρεσίες του εργαζομένους οι οποίοι ως πρόσφατα απασχολούνταν υπό καθεστώς σταζ.
Το Πρωτοδικείο, κάνοντας σαφή διάκριση της εργασίας από τη μαθητεία, υπογραμμίζει: «Δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι η μακροχρόνια απασχόληση των εργαζομένων αυτών είχε σκοπό την επαγγελματική κατάρτισή τους, την ένταξη ή την επανεκπαίδευσή τους επί ενός αντικειμένου ευκόλως κατανοητού. Η πραγματική φύση της απασχόλησης των εργαζομένων ήταν αυτή της εξαρτημένης εργασίας με όλες τις περαιτέρω συνέπειες (όπως είναι μισθολογικές, ασφαλιστικές συνταξιοδοτικές)».
Μάλιστα, το Πρωτοδικείο έκανε ένα ακόμα βήμα μπροστά, επισημαίνοντας ότι η πρακτική αυτή του Ελληνικού Δημοσίου να στελεχώνει τις υπηρεσίες του και να καλύπτει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του προσλαμβάνοντας τους εργαζομένους αυτούς (σταζιέρ) μέσω του ΟΑΕΔ δεν σημαίνει ότι το ίδιο δεν είναι ο εργοδότης τους, αφού ο ΟΑΕΔ σε τελική ανάλυση απλώς μεσολαβεί στη σύναψη των συμβάσεων μαθητείας. Το δικαστήριο προτού καταλήξει στην κρίση του έλαβε υπόψη του τη σχετική απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) της 23ης Απριλίου 2009 που εκδόθηκε ύστερα από ερωτήματα τα οποία του τέθηκαν από τα ελληνικά δικαστήρια. Η απόφαση αυτή του ΔΕΚ αναφέρει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις υπήρξε κατάφωρη κατάχρηση σε βάρος των εργαζομένων, καθώς όχι μόνο δεν μαθήτευαν, ώστε να δικαιολογείται η ανασφάλιστη απασχόλησή τους με μισθούς κατά πολύ χαμηλότερους των ελαχίστων νομίμων ορίων, αλλά τουναντίον κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών του υπουργείου, καθ΄ υπέρβαση μάλιστα και κάθε εκ του νόμου χρονικού ορίου για την απασχόληση με συμβάσεις ορισμένης διάρκειας.

...και βάζει φρένο η κυβέρνηση

Φραγμό σε ανεξέλεγκτες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη θέτει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τους δημάρχους, οι οποίοι πολλές φορές επιδεικνύουν «υπερβάλλοντα ζήλο», προσλαμβάνοντας στην ουσία νέους υπαλλήλους. Σε εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος επισημαίνεται ότι οι δήμαρχοι στις περιπτώσεις μονιμοποιήσεων συμβασιούχων οφείλουν να εφαρμόζουν τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις αποκλειστικά και μόνο του Τριμελούς Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.
Στην περίπτωση κατά την οποία το Τριμελές Συμβούλιο του Αρείου Πάγου αποφαίνεται ότι συντρέχουν οι λόγοι της μονιμοποίησης των συμβασιούχων, οι ΟΤΑ οφείλουν να προχωρούν στη σύσταση των αντίστοιχων προσωποπαγών θέσεων.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=353461&dt=10/09/2010#ixzz0z8zLMROQ

...τυχαίο το γεγονός ότι ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του απ' την καθαριότητα?




Μόνο εθιμοτυπική δεν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει την  επίσκεψη του Νομάρχη, υποψήφιου Δημάρχου Πειραιά κυρίου Γιάννη Μίχα και του πολυμελή  επιτελείου του στους χώρους του Δημοτικού Σταθμού Αυτοκινήτων (Γκαράζ), όπου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη από την πρώτη κιόλας ημέρα ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του, με τα προεδρεία των εργαζομένων στο Δήμο.

Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε με έμφαση τις ειλικρινείς και ευθείς σχέσεις που θέλει να αναπτύξει με όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους, αναγνωρίζοντας ότι εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε ο κεντρικός πυλώνας όλου του οικοδομήματος που λέγεται Δήμος Πειραιά και στη δική μας εργασία βασίζεται η σχέση Δήμου με τους Δημότες.

Έκανε κατανοητό σε όλους μας, ότι είναι υπέρμαχος του διαλόγου με τους εργαζόμενους και ο ίδιος θα τον επιζητεί σε ότι προκύπτει, ώστε από κοινού να βρίσκονται οι λύσεις εκείνες που θα βοηθήσουν τον Πειραιά να βγει από την "ανωνυμία" του, παίρνοντας τη θέση που του αξίζει ως πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Σημαντική φάνηκε να είναι για τον ίδιο η βελτίωση των συνθηκών εργασίας που ομολογουμένως πρέπει να γίνει, τόσο για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, όσο και γιατί έτσι πετυχαίνεις  την καλύτερη και ποιοτικότερη παραγωγή εργασίας.    

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο θέμα ιδιωτικοποιήσεων λέγοντας ότι μαζί θα προασπίσουμε το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου δίνοντας την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και πάνω απ' όλα δείχνοντας το σεβασμό μας στον πολίτη.

Αναφέρθηκε φυσικά και στο τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας από τα υπέρογκα χρέη που είναι απόρροια των συνεχή δανεισμών. Εγγυήθηκε την διασφάλιση της μισθοδοσίας μας και τόνισε πως υπάρχουν οι τρόποι εκείνοι που θα επιτρέψουν στο Δήμο να κάνει τους καλύτερους δυνατούς διακανονισμούς που σου δίνει το περιθώριο η νέα τροπολογία του υπουργείου αλλά και ο "Καλλικράτης". Επίσης αναφέρθηκε και στις Κοινωνικές Υπηρεσίες που έχουν ήδη εφαρμοστεί προς τους εργαζόμενους της Νομαρχίας και δίνει μία ανακούφιση στον οικογενειακό  προϋπολογισμό βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης ανέξοδα. Θεωρεί βέβαια αδιανόητο να μην έχει έσοδα ή απολαβές ο Δήμος από οργανισμούς όπως ο Ο.Λ.Π , η Ε.Υ.Δ.Α.Π και άλλοι και διευκρίνισε πως υπάρχουν οι κατάλληλοι μέθοδοι πίεσης ώστε να αποσπάσει τελικά ο Δήμος αυτό που του αναλογεί.

Εξέθεσε το εμφανές πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Πειραιάς μας από την έλλειψη πρασίνου επισημαίνοντας ότι στόχος του είναι κάθε ανεκμετάλλευτη γωνιά να την αξιοποιήσει δημιουργώντας έστω και μικρούς αλλά ιδιαίτερα χρήσιμους πνεύμονες πρασίνου. Αξίζει να σημειωθεί η ιδιαίτερης έμφασης υπογράμμισή του ότι ο χώρος της ΧΡΩΠΕΙ δεν τσιμεντοποιείται.

Τέλος ζήτησε από όλους εμάς να  καταγράψουμε αναλυτικά όλα τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι προκειμένου να τα επεξεργαστεί για να βοηθήσει στην επίλυση τους πάντα μέσα από εποικοδομητικούς διαλόγους που θα έχει μαζί μας, στην περίπτωση που ο Πειραϊκός Λαός τον εμπιστευτεί με την ψήφο του.

Η συνέχεια ανήκε στους εκπρόσωπους των εργαζομένων που με τη σειρά μας εκφράσαμε τις ανησυχίες όλων αυτών που εκπροσωπούμε και έχει να κάνει με την ανασφάλεια που μας έχει δημιουργηθεί από τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου. Αναφερθήκαμε και ζητήσαμε την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών του Δήμου, την διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης και πάνω απ' όλα διαρκή επαφή και διάλογο για τα προβλήματα των εργαζομένων χωρίς αποκλεισμούς και "ενδιάμεσους των ενδιάμεσων κ.ο.κ"

Η συνάντηση έληξε μέσα σε ένα ήπιο και ώριμο κλίμα παίρνοντας τη διαβεβαίωση του κυρίου Μίχα ότι θα ακολουθήσουν και νέες συναντήσεις με το κάθε Σωματείο ή Σύλλογο ξεχωριστά για να γίνει αναφορά στα ιδιαίτερα προβλήματα του κάθε χώρου εργασίας.

Υ.Γ.1. Οι εκπρόσωποι που έκαναν δεκτή την πρόταση του Νομάρχη και υποψήφιου Δημάρχου Πειραιά κου Γιάννη Μίχα και δεν στρουθοκαμήλισαν ενεργώντας υστερόβουλα ήταν ο Σύλλογος Μονίμων και Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων Δήμου Πειραιά, ο Σύλλογος Δημοτικών Αστυνόμων Δήμου Πειραιά, το Σωματείο "Ηφαιστος" , ο Σύλλογος "Λεωνίδας" και το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργ/τών Δήμου Πειραιά.
Υ.Γ.2. Για τους απόντες, θυμόμαστε και τη στάση τους σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Υ.Γ.3. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ΚΑΙ η κυρία Μαρία Φωκιανού με την ιδιότητα της δημοσιογράφου προκειμένου να καλύψει δημοσιογραφικά τη συνάντηση για το Κανάλι 1 του Πειραιά αλλά και να κάνει ρεπορτάζ στο χώρο του Γκαράζ ....( θυμάστε την περίπτωση, γι' αυτό και το επισημαίνω).
Β.Γ.

δημοσίευσε ...