Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Πάρτε τον Ιδιώτη σας και φύγετε από 'δώ ...ούστ !!!

Απετράπει για δεύτερη φορά (η προηγούμενη ήταν την Τρίτη 21 /12 / 2010) μετά την καταλυτική παρέμβαση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η επικαιροποίησης της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. που αφορούσε ουσιαστικά την εκχώρηση  της Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Στην προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α για λήψη απόφασης υλοποίησης της Περιφερειακής Σύμβασης που στην ουσία άνοιγε διάπλατα την πόρτα σε ιδιώτη για την διαχείριση των απορριμμάτων, παρενέβηκαν εργαζόμενοι από τους Δήμους αλλά και από τον Ενιαίο Σύνδεσμο και σταμάτησαν τις εργασίες της συνεδρίασης.

Δεν έλειψαν οι μικρο εντάσεις και μικρο διαπληκτισμοί όταν οι εργαζόμενοι προκλήθηκαν από τον πρόεδρο του Ενιαίου Συνδέσμου και Δήμαρχο Κηφισιάς κο. Χιωτάκη , όταν αυτός καταφέρθηκε εναντίον εργαζόμενου βγάζοντας του τα γυαλιά που φορούσε και ρίχνοντας τα στο πάτωμα!

Απορίας άξιο είναι βέβαια, γιατί τόση βιασύνη να περάσει το θέμα όταν την 1 Ιανουαρίου 2011 η αρμοδιότητα για τις χωματερές και τη διαχείριση απορριμμάτων μεταβιβάζεται βάση του Καλλικράτη στην Περιφέρεια.

Το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εναντιώνεται σε οποιαδήποτε μεθόδευση για εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε Ιδιωτικά Συμφέροντα διαφυλάσσοντας έτσι τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της.

δημοσίευσε ...