Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

3ωρη Παναττική στάση εργασίας από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α σήμερα 27/12/2010


Σε νέα τρίωρη στάση εργασίας προχωρά σήμερα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010 από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3:00 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο ATHENS IMPERIAL (πλατεία Καραϊσκάκη - Αθήνα) στις 12:30 μ.μ.

Αιτία της νέας κινητοποίησης είναι η εμμονή του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α και του προέδρου της να υπογραφεί από την ολομέλεια των Δημάρχων που ανήκουν στον Ενιαίο Σύνδεσμο η εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής σε συγκεκριμένα Ιδιωτικά Συμφέροντα, λίγες μέρες (4 ημέρες) μάλιστα πριν εκπνεύσει ο ρόλος και η ύπαρξη του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. (μεταφέρονται οι αρμοδιότητες στην Περιφέρεια).

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απαντήσουν για άλλη μια φορά δυναμικά και αποφασιστικά όπως και σε κάθε ενέργεια που καταργεί το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας πλήττοντας τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους Δημότες. 

ΟΛΟΙ  στις 12:30μ.μ. έξω από το ξενοδοχείο ATHENS IMPERIAL για να αποτρέψουμε την πώληση της καθαριότητας στον ΙΔΙΩΤΗ.


Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 1295

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

3ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010-Από τις 12.00 μ.μ. μέχρι τις 3.00 μ.μ.

Συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας σε έκτακτη συνεδρίασή της σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010, αποφάσισε να προκηρύξει ΤΡΙΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από τις 12.00 μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι. Στις 12.30 το μεσημέρι να πραγματοποιήσει ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έξω από το Ξενοδοχείο «ATHENS IMPERIAL» (Μεγάλου Αλεξάνδρου – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα) όπου θα προσπαθήσει πάλι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. να συνεδριάσει για να προχωρήσει σε εκχώρηση της αρμοδιότητας της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων στην Κρατική Περιφέρεια.

Η επιμονή τους σε αντιδημοκρατικές διαδικασίες με σκοπό την λήψη απόφασης με την οποία θα αφαιρείται η αρμοδιότητα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να προχωρήσει με «φωτογραφικό» διαγωνισμό και διαδικασίες σε εκχώρησή της σε ιδιώτες για 25 χρόνια, επιβαρύνοντας το περιβάλλον και τον οικογενειακό προϋπολογισμό, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και δυναμικά.

Η δε σπουδή της Διοίκησης του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασής τους και την ουσιαστική διάλυση του Συνδέσμου τρεις (3) ημέρες πριν την λήξη του 2010 και τη μεταφορά της αρμοδιότητας στην αιρετή Περιφέρεια όταν την ίδια στιγμή δεν έχουν προχωρήσει στην ψήφιση του οικονομικού προϋπολογισμού του Συνδέσμου, που είναι αναγκαίος για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, δείχνει τις πραγματικές προθέσεις τους.

Συνάδελφοι,
Η μαζική παρουσία όλων μας στις 12.30 το μεσημέρι έξω από το Ξενοδοχείο «ATHENS IMPERIAL» την ώρα που θα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. είναι η μόνη εγγύηση για να αποτραπεί η λήψη απόφασης για την παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                   Γιώργος Καταχανάς

δημοσίευσε ...