Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ - ΟΤΑ 2 / 12 / 2010


Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2010


Αριθμ. Πρωτ.: 1215
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) πραγματοποιεί τη Δευτέρα και την Τρίτη, 6 και 7 Δεκεμβρίου 2010 στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο «Athens Imperial» (Πλατεία Καραϊσκάκη) το 39ο Καταστατικό-Οργανωτικό και το 40ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της.

Η έναρξη των εργασιών του 39ου Καταστατικού – Οργανωτικού Συνεδρίου θα γίνει στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου 2010 και θα ολοκληρωθούν στις 9.00 το βράδυ της ίδιας ημέρας με την ψήφιση των καταστατικών και οργανωτικών αλλαγών.

Αλλαγές απαραίτητες για την προσαρμογή και λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο νέο περιβάλλον που θα διαμορφωθεί στους Ο.Τ.Α. με την εφαρμογή από 1-1-2011 του προγράμματος «Καλλικράτης».

Στις 10.00 το πρωί της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου 2010 θα αρχίσουν οι εργασίες του 40ου Ενδιάμεσου Συνεδρίου και θα ολοκληρωθούν με την ψηφοφορία του Προγράμματος Δράσης στις 5.00 το απόγευμα.

Σε μία περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη, όπου τα δικαιώματα των εργαζομένων –οικονομικά, ασφαλιστικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, πλήττονται από την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας, η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλείται να λάβει σημαντικές αποφάσεις όχι μόνο για την προάσπισή τους αλλά και για τη διεύρυνσή τους.

Στη διαρκή αυτή προσπάθεια απαιτείται ένα πλαίσιο δράσης που θα εφαρμόζεται με στόχο να προλαμβάνονται καταστάσεις και όχι να ακολουθεί τις εξελίξεις. Μια νέα ΔΥΝΑΜΙΚΗ του συνδικαλιστικού κινήματος για να πάρει στροφή κοινωνικής αντεπίθεσης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές για την ανατροπή τους και για να αντιμετωπίσουμε με καλύτερες προϋποθέσεις την οικονομική κρίση.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...