Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

...εμείς προτιμάμε να είμαστε δυνατοί...!


ΣΩΜΑΤΕΙΟ                          

ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
& ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ          
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΡΕΤΣΙΝΑ 45
18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ/ΦΑΞ: 2104194499
Email:somedp@yahoo.gr
ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: 17 / 11 / 2010 

Αρ. Πρωτ.: 37


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Στην απέλπιδα προσπάθειά τους και λίγες μέρες πριν τη έξοδό τους από το Δημαρχείο Πειραιά, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και ο ίδιος ο Δήμαρχος, θέλησαν ακόμα και σήμερα να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους σα θύματα και εμάς ως αποκλειστικούς υπεύθυνους και φταίχτες για την πολιτική τους ήττα.

Υπερασπίζοντας μέχρι τέλους –μη έχοντας κάτι άλλο να επιδείξουν – την πολιτική κατά των εργαζομένων που άσκησαν τα τελευταία δύο χρόνια, συνεχίζουν να εφαρμόζουν ρεβανσιστικές και εκδικητικές τακτικές στους απλούς εργαζόμενους της υπηρεσίας Καθαριότητας μπλοκάροντας επιδεικτικά και προκλητικά τις αποφάσεις των δεδουλευμένων υπερωριών και των νυχτερινών προσαυξήσεων δύο μηνών.

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες μας για διάλογο αλλά και μετά την υπομονή που δείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα λόγω των εκλογών, ώστε να μην μπορεί κανείς να μας χρεώσει ότι κινητοποιηθήκαμε για να βοηθήσουμε ή αντίθετα για να εκθέσουμε κάποιον εκ των υποψηφίων Δημοτικών Συνδυασμών, η τακτική αυτή που συνεχίζει να ακολουθεί ο Γενικός Γραμματέας και ο Δήμαρχος να απαξιώνουν με την συμπεριφορά τους το Σωματείο και τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα του Δήμου, κρύβοντας επιμελώς τη δική τους αδυναμία και ανυπαρξία, μας εξαναγκάζει ώστε να μπούμε στη διαδικασία των κινητοποιήσεων.

Σκεπτόμενοι πρωτίστως τους Δημότες του Πειραιά που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξαναζήσουν τα περασμένα Χριστούγεννα του ’09, πληρώνοντας την αλαζονεία και την αδιαλλαξία της απερχόμενης κεφαλής της Δημοτικής Αρχής, αύριο Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010 προχωράμε σε συμβολική κατάληψη του κεντρικού Δημαρχείου και του Δημαρχιακού Μεγάρου της οδού Κανθάρου, προκειμένου να συναντήσουμε τον Δήμαρχο για να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα μας.

Παράλληλα ενημερώνουμε τον Πειραϊκό Λαό ότι οι συμβάσεις των συμβασιούχων υπαλλήλων που προσλήφθηκαν στο Δήμο λήγουν σε πολύ λίγες ημέρες (ήδη κάνουν χρήση της καν. αδείας τους) και η υπηρεσία Καθαριότητας θα βρεθεί σε πολύ δυσχερή θέση από εργατικό δυναμικό κατά τη διάρκεια των εορτών. Πράγμα που θα μπορούσε να είχε προβλεφτεί αλλά δεν έγινε για τους λόγους που ξέρει μόνο η απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Αλ. Νταβέλης                                                    Β. Γκιτάκος

δημοσίευσε ...