Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Τη λύση έφερε ο αγώνας μας.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ                                               
ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΡΕΤΣΙΝΑ 45
18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ/ΦΑΞ: 2104194499
Email:somedp@yahoo.gr
ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: 19/11/2010
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Μετά τη διαμεσολάβηση της Διευθύντριας Καθαριότητας κας. Ν. Καστρινάκη η οποία ήταν και παρούσα, επετεύχθη συνάντηση μεταξύ του Προεδρείου του Σωματείου μας και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κο. Γ. Οικονομόπουλο.

Παρά την αντιπαράθεση που υπήρξε στις απόψεις των δύο πλευρών, τελικά συμφωνήσαμε στο να λήξουμε την συμβολική κατάληψη και να «ελευθερώσουμε» την είσοδο του Δημαρχείου εμείς και ο Γεν. Γραμματέας τη Δευτέρα (μεσολαβεί Σαββατοκύριακο) να υπογράψει ώστε να προχωρήσουν προς ενταλματοποίηση οι αποφάσεις των υπερωριών και των νυχτερινών προσαυξήσεων των μηνών Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου των Διευθύνσεων Καθαριότητας και Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού.

Με το πρώτο «ψήγμα» επικοινωνίας και διαλόγου βρέθηκε η λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί. Είναι ολοφάνερο ότι διά μέσω του διαλόγου ερχόμαστε πιο κοντά στην εύρεση λύσεων και στην επίτευξη της εργασιακής ειρήνης, ενώ στην περίπτωση του αποκλεισμού μας απ’ το διάλογο, όπως επιλεκτικά έγινε τα τελευταία δύο χρόνια, εξωθούμαστε σε λύσεις κινητοποιήσεων προκειμένου να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας.

Δεν δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να καπηλεύεται τους αγώνες των εργαζομένων μελών του Σωματείου μας, που για άλλη μια φορά έδωσαν τον δικό τους ενωτικό αγώνα διεκδικώντας το δίκιο τους.

Παράλληλα συνεχίζουμε τον αγώνα μας συμμετέχοντας συσπειρωμένοι στην απεργία που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία μας ενάντια στην αντεργατική πολιτική της Κεντρικής Εξουσίας, του Δ.Ν.Τ και της Ε.Ε που λεηλατεί και ισοπεδώνει όλα τα εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Από το Δ.Σ του Σωματείου

δημοσίευσε ...