Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Μηνυτήρια Αναφορά του Δημάρχου Πειραιά.


Όπως έμαθα, ο Δήμαρχος Πειραιά κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την μη αποκομιδή των απορριμμάτων μετά τη λήξη της πενθήμερης απεργίας της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. την Τρίτη το βράδυ.
Αυτό δείχνει πως υπάρχει άγνοια του πραγματικού προβλήματος ή εθελοτυφλούμε προκειμένου να συρθούν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι της Καθαριότητας του Δήμου στις εισαγγελικές - ανακριτικές αίθουσες κατά την προσφιλή τακτική και να εκτεθούν βέβαια και στα μάτια των Δημοτών, που σίγουρα δεν έχουν καμία ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο μας αλλά και σε όλους τους Δήμους της Αττικής.
Η αλήθεια είναι μία και δεν αλλάζει. Απολύθηκαν (τελείωσε η σύμβαση και δεν ανανεώθηκε όπως γινόταν μέχρι σήμερα) από την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων 100(!!!) εργαζόμενοι, έτσι δεν μπορεί πλέον ο Χ.Υ.Τ.Α των Άνω Λιοσίων και ο Σ.Μ.Α Σχιστού να δεχτούν τον όγκο απορριμμάτων που δεχόντουσαν όλο τον προηγούμενο διάστημα, έτσι η εναπόθεση των απορριμμάτων γίνετε με πολλά προβλήματα και είναι αρκετά χρονοβόρος ( 5-6 ώρες αναμονής του απορριμματοφόρου), όταν η χωματερή είναι ανοικτή.
Συμπερασματικά λοιπόν καταλήγουμε στο ότι αν δεν μπορείς να αδειάζεις πως θα γεμίζεις?
Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι οι μηνύσεις δεν φέρνουν αποτέλεσμα, ούτε μαζεύουν σκουπίδια από τους δρόμους του Πειραιά. Πιο σωστό θα ήταν να εστιάσουμε στο πραγματικό πρόβλημα, την έλλειψη προσωπικού και να προσπαθήσουμε να το λύσουμε με τρόπο τέτοιο ώστε να μην ξαναδημιουργηθεί.
Υ.Γ. 1ο αν ζητηθεί, θα πούμε και τα δικά μας "μικρά" προβληματάκια που δεν επηρεάζουν όμως την παρούσα κατάσταση.
        2ο την περίπτωση αντιπερισπασμού στην πρόσφατη παρέμβαση ... την αφήνουμε.
        3ο δεν ρίχνουμε μια πέτρα κι όποιον πάρει ο χάρος.
Β.Γ.

δημοσίευσε ...