Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

η αγανάκτηση στο δρόμο ...όχι στη κάλπη !!!


  Η αγανάκτηση που πνίγει στην κυριολεξία όλους τους Έλληνες πολίτες από τα οικονομικά μέτρα που ήδη έχουν παρθεί αλλά και από την ανασφάλεια που αφήνουν να αιωρείται παίζοντας παιχνίδια αγωνίας με την ψυχολογία όλων μας για το τι πρόκειται να συμβεί αύριο, είναι πραγματική και αναμφίβολα πολύ "επίπονη" για κάθε οικογένεια.

  Το ερώτημα όμως είναι, πως πρέπει να εκδηλώσουμε αυτή την έντονη αγανάκτηση μας, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε ηχηρά μηνύματα στην κεντρική εξουσία για τις επιλογές της και να φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την μικρή και μεσαία τάξη που θίγονται άμεσα από την λαίλαπα των μέτρων του Δ.Ν.Τ και της Ευρωπαϊκής Τρόϊκας.
  Είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές πεδίο αποτύπωσης αυτής της αγανάκτησης και τι αποτέλεσμα θα έχει για εμάς ?
Αν απέχουμε διαμαρτυρόμενοι από τις επαναληπτικές Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, τι όφελος θα αποκομίσουμε? ... τίποτα !!! Θα εκλεγεί  ο "ένας" ή ο "άλλος" ίσως να είναι και ο χειρότερος, αυτός που θα εκλεγεί, για να αναλάβει τις τύχες ενός Δήμου ή μιας Περιφέρειας και φυσικά δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα εκ των πραγμάτων για να ανατραπεί η διαμορφωμένη οικονομική κατάσταση της χώρας, γιατί απλά κανένας Περιφερειάρχης ή Δήμαρχος δεν μπορεί να επιβάλλει εισοδηματική πολιτική στη χώρα.

  Θεωρώ πως ο ταξικός αγώνας πρέπει να δοθεί στο δρόμο ενωτικά και δυναμικά από όλους μας χωρίς περιχαρακώματα και διακρίσεις. Να βγούμε από το λήθαργο που μας έχουν ρίξει τα Μ.Μ.Ε με τις κατευθυνόμενες ειδήσεις τους, να αφήσουμε τον ωχαδερφισμό που μας διακατέχει στην άκρη, γιατί δεν υπάρχουν πλέον "οι άλλοι"  που θα παλέψουν για εμάς, αλλά  "εμείς" είμαστε αυτοί που πρέπει να αγωνιστούμε για να μην χάσουμε στο τέλος μαζί με τ' άλλα και την αξιοπρέπεια μας.

  Όσο κρατάμε αυτή την αμυντική στάση που έχουμε τώρα, τόσο τα χτυπήματα θα είναι πολλά και μεγάλα. Αν δεν βγούμε στην αντεπίθεση αποφασιστικά για ένα ευοίωνο μέλλον δικό μας αλλά και  των νεότερων γενιών που ακολουθούν,  καμία αποχή από εκλογές δεν πρόκειται να "μιλήσει" για λογαριασμό μας.

  Συμμετέχουμε στους αγώνες δυναμικά και δεν απέχουμε από τις εκλογές των ικανών αυτοδιοικητικών.
Β.Γ.

δημοσίευσε ...