Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

...Ανοιχτή Επιστολή...



Πειραιάς 02-11-2010


Στέλιος Γαϊτανάρος

Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης

τ. Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης

τ. Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



Φίλες και Φίλοι, αγαπητοί εργαζόμενοι στο Δήμο Πειραιά, δημότες και κάτοικοι του Πειραιά που έχουμε κοινούς αγώνες, κοινές προσπάθειες και κοινές προσδοκίες για τη ζωή στην πόλη μας.

Σας ευχαριστώ καταρχήν για το ζωηρό ενδιαφέρον σας που με κατακλύζει καθημερινά, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν συμμετέχω ως υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές.

Σας ευχαριστώ επίσης για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη σας που την εκφράζετε διαχρονικά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση που θέτω υποψηφιότητα είτε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθήνας-Πειραιά (1994 και1998) είτε στο Δήμο Πειραιά για πρώτη φορά το 2006, με την εκλογή μου στην πρώτη δεκάδα των επιτυχόντων.

Αυτή την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη σας, που είναι και η μόνη περιουσία που απέκτησα από την ενασχόλησή μου με τα κοινά, φυλάσσω ως κόρη οφθαλμού και προσπαθώ να φανώ αντάξιός της.

Με έργο, με θετική προσπάθεια και με γνώμονα πάντοτε το δημόσιο συμφέρον.

Φίλες και Φίλοι

Στην πρώτη αυτή θητεία μου ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο μας, εργάστηκα όπως πάντα με την ίδια προσήλωση στις παραπάνω αρχές.

Το έργο στους τομείς ευθύνης που ανέλαβα τόσο ως Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών Αρχιτεκτονικού κατά την πρώτη διετία (2007-08) όσο και ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (από 01-4-2010 μέχρι σήμερα), λίγο-πολύ το γνωρίζετε και δεν χρειάζεται να αναφερθώ διεξοδικά.

Θα τονίσω όμως ότι αισθάνομαι ικανοποίηση που μπόρεσα να συμβάλλω ώστε να ξεκινήσουν ή να ολοκληρωθούν έργα σημαντικά για την πόλη μας και έργα χρήσιμα για τους πολίτες.

Επιγραμματικά αναφέρω την αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου σε συνεργασία με το ΥΠΠΟ, τη θεμελίωση της Ραλλείου Σχολής (Γυμνάσιο-Λύκειο) σε συνεργασία με τον ΟΣΚ, την ολοκλήρωση του υπογείου Γκαράζ επί της 34ου Σ.Π με 370 θέσεις στάθμευσης και την ανέγερση του 1ου ορόφου του (1000τ.μ.) για την εγκατάσταση Υπηρεσιών του Δήμου.

Επίσης την αποκατάσταση κτιριακών εγκαταστάσεων 400τ.μ στο

Γκαράζ απορριμματοφόρων του Δήμου επί της οδού Ρετσίνα, τις γενικές επισκευές και συντηρήσεις δημοτικών κτιρίων καθώς και τις έρευνες με γεωραντάρ για δημιουργία υπογείων χώρων στάθμευσης σε 5 κεντρικές πλατείες. Την ανακατασκευή με χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Αγ.Διονύσιο, την ολοκλήρωση μελέτης γηπέδου ποδοσφαίρου 55Χ90 στο στρατόπεδο Παπαδεογιωργή στα Καμίνια και τις αναπλάσεις 5 παιδικών χαρών και 3 Γυμναστηρίων. Την ανέγερση 6 συνολικά νέων σχολείων στη θητεία μας τα 3 σε συνεργασία με τον ΟΣΚ, την ποιοτική αναβάθμιση 10 σχολικών κτιρίων και 12 σχολικών αυλών, την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΣΚ για αναβάθμιση 18 ακόμη σχολικών κτιρίων, την εγκατάσταση φυσικού αερίου σε 43 σχολικά κτίρια, τις εκτεταμένες επισκευές σε 58 ακόμα σχολικά κτίρια και τις διαδικασίες απαλλοτριώσεων για κατασκευή 19 νέων σχολικών κτιρίων. Επίσης την υποστήριξη του Εθνικού Κτηματολογίου στο Δήμο, τις διαδικασίες απαλλοτριώσεων στα οικόπεδα της τ. ΧΡΩΠΕΙ και ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ στο Ν. Φάληρο, την καταγραφή και εμβαδομέτρηση της Δημοτικής περιουσίας, καθώς και 48 τροποποιήσεις Ρυμοτομικού Σχεδίου πόλης. Τις επισκευές του Βεακείου Θεάτρου, την αποκατάσταση του μνημείου «Αφανούς Ναύτου», την πιστοποίηση της διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου, τη δημιουργία 2 νέων παιδικών σταθμών σε δημοτικά κτίρια και τις απαλλοτριώσεις 2 οικοπέδων για την ανέγερση 2 ακόμα νέων πρότυπων παιδικών σταθμών. Τη βελτίωση της λειτουργίας των νέων κοινωνικών υπηρεσιών (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δημοτικά Ιατρεία), καθώς και την αξιοποίηση κοινωνικών και επαγγελματικών οργανώσεων (Εθελοντές του Κόσμου-Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά, κ.α) για διεύρυνση της δέσμης των Κοινωνικών Υπηρεσιών και αρκετά ακόμα που είναι καταχωρημένα στις επίσημες εκθέσεις των πεπραγμένων του Δήμου μας.

Το έργο αυτό - προϊόν συλλογικής προσπάθειας με τους εργαζόμενους του Δήμου - ως μέρος του συνολικού έργου της Δημοτικής Αρχής του Π. Φασούλα σκιάζεται, όπως και το συνολικό έργο, από τα προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας και από άλλα χαρακτηριστικά που αποδόθηκαν στη Δημοτική Αρχή με αρνητικά δημοσιεύματα.

Και είμαι πρόθυμος να ξεναγήσω όποιον το αμφισβητεί είτε γιατί το αγνοεί είτε γιατί σκόπιμα το μηδενίζει.
Φίλες και Φίλοι

Αν και δεν συμμετείχα στη Δημαρχιακή Επιτροπή και δεν έλαβα μέρος σε αναθέσεις έργων και προμηθειών, ούτε και στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, η διαφάνεια και ο σεβασμός του δημοσίου χρήματος ήταν για όλους μας αυτονόητα.

Προσωπικά δεν χρέωσα ούτε 1ευρώ στο ταμείο του Δήμου για έξοδα συσκέψεων, συνεδριάσεων και μετακινήσεων ούτε για ταξίδια και δεξιώσεις. Παρέδωσα μάλιστα και το κινητό τηλέφωνο της Αντιδημαρχίας μου αμέσως μετά τη λήψη των μέτρων λιτότητας από την Κυβέρνηση (Μάιος 2010).

Με συναινετικό πνεύμα και συνεργατική διάθεση προσπάθησα να συμβάλλω στη δημοκρατική λειτουργία της παράταξης της πλειοψηφίας και του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετέχοντας ενεργά στο διάλογο και στη λήψη των αποφάσεων για την προώθηση του έργου μας.

Ωστόσο δεν δίστασα να καταψηφίσω θέματα ή να διαφοροποιηθώ από λογικές και πρακτικές που δεν συνέβαλαν στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και αδικούσαν την εικόνα της Δημοτικής Αρχής.

Ταυτόχρονα δεν αρνήθηκα να βοηθήσω στη δύσκολη περίοδο του τελευταίου έτους αναλαμβάνοντας, αμισθί τότε, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αψηφώντας τις ενδοπαραταξιακές διαμάχες, γιατί επέλεξα να είμαι χρήσιμος στους πολίτες μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας μας. Άλλωστε αυτή νομίζω ότι είναι τελικά η αποστολή των αιρετών στο Δήμο.

Αυτή ήταν η δική μου στάση ευθύνης απέναντι στους πολίτες και στην παράταξη.
Φίλες και Φίλοι
Είχα την πρόθεση να συνεχίσω την προσπάθεια για την πόλη μας γνωρίζοντας ότι αυτό ήταν και δική σας επιθυμία.

Φαίνεται όμως ότι «Το σύμπαν συνωμότησε για να μη γίνει…το αυτονόητο».

Παραμονές εκλογών δεν χρειάζεται να αναφέρω περισσότερα.

Μπορεί να μην είμαι υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές, θα είμαι όμως μαζί σας παρών ως ενεργός πολίτης. Πρόθυμος να βοηθήσω αν χρειαστεί και έτοιμος να διεκδικήσουμε λύσεις για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης μας. Έχουμε τη γνώση, την πείρα και τη διάθεση να το κάνουμε. Με ανεξαρτησία και δυναμισμό. Και με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των πολιτών.

Με τους Πολίτες για τον Πειραιά

Στέλιος Γαϊτανάρος

δημοσίευσε ...