Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Μαζική η ανταπόκριση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.




Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2010
Αριθμ. Πρωτ.: 985

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. χαιρετίζει την μαζική ανταπόκριση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο κάλεσμα της να απέχουν από τις εκλογικές εργασίας στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2010.

Η κυβέρνηση παρά τις συκοφαντίες, την τρομοκρατία και τις πιέσεις δεν μπόρεσε να κάμψει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων. Επιστρέφοντάς της τους χαρακτηρισμούς περί «… πρωτοφανούς και αδιανόητης απόφασης», σχετικά με την απόφαση της Ομοσπονδίας μας να συνεχίσει τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, την προειδοποιούμαι να μη χρησιμοποιεί τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τη δικαιοσύνη για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

Ούτε οι ατομικές κλήσεις Δημάρχων προς εργαζόμενους, ούτε η χρησιμοποίηση των αστυνομικών οργάνων, μπορούν να υποχρεώσουν τους απεργούς για να εργαστούν. Η απεργία αποτελεί δικαίωμα του εργαζόμενου και δεν καταργείται με εγκυκλίους ή οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η κυβέρνηση επέλεξε την μετωπική σύγκρουση με τους εργαζόμενους, όταν εδώ και δέκα μήνες κωφεύει και δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα τους.

Κύριε Υφυπουργέ, φταίνε οι εργαζόμενοι που δεν έχει υπογραφεί Σ.Σ.Ε για το 2009 και 2010 ή που σε σύντομο χρονικό διάστημα μειώθηκαν οι ονομαστικές τους αποδοχές κατά 20% και καταργήθηκαν ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες τον προηγούμενο αιώνα;

Για μας κύριε Υφυπουργέ αποτελεί μονόδρομο η κλιμάκωση των αγώνων των εργαζομένων και ο συντονισμός τους με τους άλλους εργαζόμενους και την Ελληνική κοινωνία που πλήττεται από τις αντιλαϊκές πολιτικές του μνημονίου σας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...