Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Α Π Ο Χ Η ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ





Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 953

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει ότι, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 οι Ο.Τ.Α. θα παραμείνουν κλειστοί λόγω αποχής των εργαζομένων από τη λειτουργία των Δημαρχείων και των Κοινοτικών καταστημάτων, που σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών θα πρέπει να είναι ανοιχτοί για την απρόσκοπτη χορήγηση των απαραίτητων δικαιολογητικών προς όλους τους υποψηφίους των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η αποχή το προσεχές Σαββατοκύριακο είναι η πρώτη αντίδραση των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. στην άρνηση του Υπουργείου Εσωτερικών να καθορίσει την εκλογική αποζημίωση για το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμμετέχει ενεργά στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. είναι αποφασισμένοι επίσης, να μην αναλάβουν καμία εκλογική εργασία που δεν αναφέρεται στα καθήκοντα τους έως και τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και των επαναληπτικών.

Η τακτική της κυβέρνησης να στρέψει την κοινωνία εναντίον των εργαζομένων με τον επικοινωνιακό τέχνασμα και τον ισχυρισμό ότι καταβάλλεται η εκλογική αποζημίωση μέσω των εξόδων κίνησης, επιστρέφεται ως απαράδεκτη. Κι αυτό διότι, γνωρίζουν οι αρμόδιοι πώς τα έξοδα κίνησης έχουν μειωθεί δραματικά (μόνο το 2010 κατά 20% και από 365,00 στα 295,00 ευρώ) και χαρακτηρίζονται αποδοχές για να μπορούν τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών όποτε θέλουν να τα «πετσοκόβουν».

Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. με αντικείμενο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου, καθώς η κυβέρνηση πέραν της αδιαλλαξίας που επιδεικνύει στο θέμα της εκλογικής αποζημίωσης, με οδηγό το «βάρβαρο» μνημόνιο συνεχίζει και εντείνει την επίθεση σε βάρος των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, χωρίς να έχει την πολιτική βούληση να δώσει λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων όπως τέθηκαν στην πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού (7-10-2010).

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 960

Προς:
Συλλόγους – Μέλη της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Συνάδελφοι,
Σε συνέχεια του με αριθμ. πρωτ.: 949/11-10-2010 εγγράφου μας και για την ενιαία εφαρμογή και επιτυχία σ’ όλους τους Δήμους της χώρας της αποχής από τις εκλογικές εργασίες, που ξεκίνησε από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010, διευκρινίζονται τα εξής:

1. Δεν θα λειτουργεί καμιά υπηρεσία, που σχετίζεται με τις εκλογές, όπως τα δημοτολόγια, εκτός ωραρίου εργασίας και τα Σαββατοκύριακα. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις υπηρεσίες των Κ.Ε.Π.

Κατά συνέπεια το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου 2010 θα είναι κλειστές οι υπηρεσίες και τα Κ.Ε.Π. και δεν θα εκτελούν εκλογικές εργασίες.

2. Δεν θα εκτελείται καμιά εργασία απ’ τις άλλες υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας, που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνονται εργασίες που σχετίζονται με την παραλαβή και μεταφορά του εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων, εκλογικών σάκων κ.λ.π.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010 θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με στόχο τη λήψη και άλλων μέτρων για την επιτυχία της κινητοποίησης. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι και η κλιμάκωσή των κινητοποιήσεων, για την προώθηση των βασικών αιτημάτων μας που είναι, η υπογραφή της Σ.Σ.Ε. και η επέκταση σ’ όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησης, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και η τακτοποίηση των συμβασιούχων, η αναπλήρωση του εισοδήματος μας καθώς και την επίλυση βασικών κλαδικών και θεσμικών αιτημάτων.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                           Ιωάννης Τσούνης


δημοσίευσε ...