Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Τελευταίο αντίο χτες στον καθηγητή Νίκο Λεγάκη


Κηδεύτηκε χθες στο Γ' Νεκροταφείο της Νίκαιας ο αγωνιστής γιατρός κι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Λεγάκης, παρουσία του δημάρχου της πόλης, Π. Φασούλα, και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Ο Νίκος Λεγάκης απεβίωσε από μετεγχειρητική επιπλοκή κι άφησε ακέφαλο τον ενωτικό συνδυασμό "Συμμαχία στον Πειραιά", ο οποίος και θα πορευτεί προς τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου χωρίς επικεφαλής. Στα ψηφοδέλτια θα αναγράφεται το όνομα του Νίκου Λεγάκη ως υποψήφιου δήμαρχου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά με απόφασή του αποφάσισε να δοθεί το όνομα του Νίκου Λεγάκη σε δρόμο της πόλης, στο Δ' Διαμέρισμα, η κηδεία του να γίνει με δημοτική δαπάνη, ενώ την ημέρα της κηδείας είχε αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του δημαρχείου Πειραιά. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά επισήμανε "την τεράστια κοινωνική και ανθρωπιστική προσφορά του Νίκου Λεγάκη στον Πειραιά, τόσο ως επιστήμονα όσο κι ως αγωνιστή των δημοκρατικών δικαιωμάτων κι αξιών".



Σε μια εποχή δύσκολων επιλογών και ακόμη πιο δύσκολων συνθέσεων, ο Νίκος Λεγάκης έθεσε εαυτόν στην υπηρεσία μιας ενωτικής, αυτόνομης, αυτοδιοικητικής κίνησης, που συγκρότησαν η Ανεξάρτητη Κίνηση Κατοίκων Πειραιά (ΑΚΙΚΑΠ), το Λιμάνι της Αγωνίας και οι Πολίτες για την Αναγέννηση του Πειραιά. Στο πρόσωπό του ενώθηκαν ανταγωνιστικά πολιτικά ρεύματα σε έναν ενωτικό πλουραλισμό" τόνισε ο Γιάννης Καρδαράς, δημοτικός σύμβουλος με το Λιμάνι της Αγωνίας, αναφερόμενος στο πρόσωπο του εκλιπόντος, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=578

δημοσίευσε ...