Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.


Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 949
Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Συνάδελφοι,

Μετά τη διεξαγωγή της 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ της Ομοσπονδίας την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010 και τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κυβέρνηση φαίνεται ότι εμμένει στην αδιαλλαξία και την προκλητική αδιαφορία της στην επίλυση βασικών αλλά και καθημερινών προβλημάτων που μας αφορούν και έχουν τεθεί με σαφήνεια στις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν, με άλλοθι την νεοφιλελεύθερη πολιτική που καθορίζει το μνημόνιο, ήταν αρνητικές.

Τα αιτήματά μας παραπέμπονται στις καλένδες τη στιγμή που προετοιμάζεται επικοινωνιακά η νέα φοροεπιδρομή αλλά και η περαιτέρω περικοπή των αποδοχών μας μέσα από το νέο Μισθολόγιο.

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. διεκδικούν ΑΜΕΣΑ την επίλυση των δίκαιων και χρόνιων αιτημάτων τους. Γι’ αυτό, τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με αιτήματα όπως:

1. Επαναφορά και διεύρυνση των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας.

2. Υπογραφή Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α.

3. Ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α.

4. Υπεράσπιση του εισοδήματός μας και των συνταξιοδοτικών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

5. Νέο, ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο. Αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημά μας.

6. Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού. Τακτοποίηση του προσωπικού με συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου ή Έργου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

7. Υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., αποτροπή κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης, ιδιαίτερα στον τομέα Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων, όπου τα ιδιωτικά συμφέροντα οργανώνονται και πιέζουν.

8. Επίλυση χρόνιων κλαδικών – θεσμικών αιτημάτων.

9. Κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας στο εφάπαξ, στην επικουρική σύνταξη και στην υγειονομική περίθαλψη.

Η απάντηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι ΕΝΩΤΙΚΗ, ΜΑΖΙΚΗ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ και το μήνυμα για συνέχιση των αγωνιστικών μορφών δράσης απέναντι στην κλιμακούμενη πολιτική διεύρυνσης της λιτότητας, της ανεργίας, της αύξησης της έμμεσης φορολογίας και των τιμολογίων των Δ.Ε.Κ.Ο. θα είναι ΑΜΕΣΟ.

Συνάδελφοι,

Την ίδια στάση κράτησε η κυβέρνηση και στον καθορισμό της εκλογικής αποζημίωσης που με ευθύνη της έχει περικοπεί από τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού.

Προσπάθησε και πάλι επικοινωνιακά να μας πείσει, αλλά και να στρέψει την κοινωνία εναντίον μας, ότι μας καταβάλλεται μέσω των εξόδων κίνησης, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτά έχουν μειωθεί μόνο το 2010 κατά 20% (από 365,00 σε 295,00 ευρώ). Όποτε δε τους βολεύει χαρακτηρίζονται αποδοχές, ενώ άλλοτε είναι έξοδα κίνησης και βρίσκουν αφορμή τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και το Οικονομικών να τα πετσοκόβει.

Η αρνητική απάντηση της κυβέρνησης να καθορίσει το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης των υπαλλήλων στους Ο.Τ.Α., τους μόνους που απασχολούνται πραγματικά για την προετοιμασία, τη διεξαγωγή και τη μεταφορά των αποτελεσμάτων, μας αναγκάζει να εφαρμόσουμε την απόφαση για ΑΠΟΧΗ από κάθε εργασία, εκτός ωραρίου εργασίας, που έχει να κάνει με τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές.

Αφετηρία της αποχής μας είναι το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 16 και 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010, όπου σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών θα πρέπει τα Δημαρχεία και τα Κοινοτικά καταστήματα να είναι ανοικτά για την απρόσκοπτη χορήγηση των απαραίτητων δικαιολογητικών προς όλους τους υποψήφιους.

Επίσης, δεν αναλαμβάνουμε καμία εργασία (ΕΚΛΟΓΙΚΗ) που δεν αναφέρεται στα καθήκοντά μας.

Η υλοποίηση της απόφασης και η συμμετοχή ΟΛΩΝ ΜΑΣ στην ΑΠΟΧΗ από κάθε εκλογική εργασία είναι ο μόνος τρόπος για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να καθορίσει το ποσό που θα καταβληθεί στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α.

Γι’ αυτό, μην υποκύπτετε σε καμία παρέμβαση, καθώς μόνο η δυναμική και αγωνιστική συμμετοχή μας θα κάμψει την αδιάλλακτη τακτική του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συνάδελφοι,

Με νεότερο έγγραφό μας θα ενημερωθείτε και για τις αποφάσεις τις Ομοσπονδίας που θα αφορούν στη συνέχιση και κλιμάκωση συνολικά των κινητοποιήσεών μας, καθώς η κυβέρνηση με οδηγό το βάρβαρο μνημόνιο συνεχίζει και εντείνει την επίθεση σε βάρος των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας.

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ Ο.Τ.Α. στις 16 και 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                                                             Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                   Ιωάννης Τσούνης

δημοσίευσε ...