Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Προγραμματισμός Δράσης από την Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. ...ετοιμαστείτε...!!!



Αθήνα, 30 Αυγούστου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 826

Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Συνάδελφοι,
Την ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 συνεδρίασε στην Αθήνα το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και αποφάσισε τον προγραμματισμό δράσης του κλάδου για το επόμενο χρονικό διάστημα. Αφετηρία των παρεμβάσεων συνολικά του Δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλιστικού κινήματος θα είναι η μαζική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά, οι αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και ο προγραμματισμός δράσης για τον κλάδο είναι:
1. Δ.Ε.Θ. – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ – ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010.
Αποφασίστηκε η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ιδιαίτερα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που διοργανώνουν η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010, στις 6.30 το απόγευμα, στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Για την καλύτερη προετοιμασία και την οργάνωση της συμμετοχής των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποφασίστηκε την ΠΕΜΠΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010, στις 11.00 το πρωί, στην Ε.Δ.Ο.Θ. (Προξένου Κορομηλά 51 – Θεσσαλονίκη) να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Συλλόγων – Μελών της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Νομοί Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής).
Θέματα της σύσκεψης θα είναι:
1. Ενημέρωση για τον προγραμματισμό δράσης της Ομοσπονδίας.

2. Οργάνωση της παρέμβασης μας για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αποτροπή κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.

3. Προετοιμασία για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στη Θεσσαλονίκη, το ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010, στις 6.30 το απόγευμα.

2. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΕΜΠΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010.
Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση την ΠΕΜΠΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 4ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου) όλου του προσωπικού των Ο.Τ.Α. για συμπαράσταση στους συμβασιούχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κινδυνεύουν με απόλυση.
Την ίδια ημέρα, σε συνεργασία με άλλες κινήσεις συμβασιούχων του Δημοσίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ όπου θα συζητείται το θέμα των συμβασιούχων. Για την κινητοποίηση αυτή θα υπάρξει νεότερη, αναλυτική ανακοίνωση όταν θα έχουν ξεκαθαρίσει ο τόπος και ο χρόνος πραγματοποίησης της συγκέντρωσης.

3. 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010.
Προγραμματίστηκε για τις αρχές Οκτωβρίου του 2010 η πραγματοποίηση 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε η κινητοποίηση αυτή να είναι προειδοποιητική και να στέλνει το μήνυμα της κλιμάκωσης των αγώνων σε όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου η κυβέρνηση να αναγκασθεί να δώσει λύσεις στα αιτήματά μας, που με πρόσχημα την οικονομική κρίση, αρνείται ακόμα και να τα συζητήσει.
Συγχρόνως θα αποτελέσει την αιχμή της αντιπαράθεσής μας με την αντεργατική – νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, και την αρχή της προσπάθειας αποτροπής κάθε νέας περικοπής των αποδοχών και των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας.

Αιτήματα της κινητοποίησης θα είναι:
1. Υπογραφή Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α.

2. Ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α.

3. Υπεράσπιση του εισοδήματός μας και των συνταξιοδοτικών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

4. Νέο ενιαίο δίκαιο μισθολόγιο. Αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημά μας.

5. Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού. Τακτοποίηση του προσωπικού με συμβάσεις Ορισμένου χρόνου ή έργου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

6. Υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., αποτροπή κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης, ιδιαίτερα στο Τομέα Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων, όπου τα ιδιωτικά συμφέροντα οργανώνονται και πιέζουν.

7. Επίλυση χρόνιων κλαδικών – θεσμικών αιτημάτων.

8. Κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας στο εφάπαξ, στην επικουρική σύνταξη και στην υγειονομική περίθαλψη.
Για την επιτυχία της κινητοποίησης και την όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή των εργαζομένων θα υπάρξει με ευθύνη της Εκτελεστικής Επιτροπής πρόγραμμα ενημερωτικών συσκέψεων – συγκεντρώσεων ανά Δήμο, ιδιαίτερα στα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Συγχρόνως σε όποιο Σύλλογο πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις θα υπάρχει εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας.
Είναι αναγκαίο το επόμενο χρονικό διάστημα να εκφραστεί με κάθε μορφή κινητοποίησης η αντίθεση των εργαζομένων στην πολιτική της κυβέρνησης που σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της είναι έτοιμη τους επόμενους μήνες να ολοκληρώσει την αφαίρεση κατακτήσεων ενός αιώνα των εργαζομένων.
Και για την κινητοποίηση αυτή θα υπάρξει η έκδοση του αναγκαίου απεργιακού υλικού (αφίσα – ανακοίνωση).

4. 34ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – ΑΘΗΝΑ 1, 2 και 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010.
Προετοιμάζεται η συμμετοχή των αντιπροσώπων της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στο 34ο Τακτικό Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2010.
Χώρος πραγματοποίησης του Συνεδρίου είναι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η πραγματοποίηση του συνεδρίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. γίνεται σε μια δύσκολη περίοδο για το Δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

5. 39ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ – ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ • ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010.
Ορίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του 39ου Καταστατικού – Οργανωτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην ΑΘΗΝΑ, στο Ξενοδοχείο «ΑTHENS IMPERIAL» (Αχιλλέως και Μεγάλου Αλεξάνδρου – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα) τη ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 με βασικό θέμα ημερήσιας διάταξης την οργανωτική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Αναλυτικές οδηγίες για τους αντιπροσώπους των συλλόγων – μελών της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. θα δοθούν με νεότερη εγκύκλιο της Ομοσπονδίας.

6. 40ο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ΤΡΙΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010.
Το 40ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί και αυτό στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο «ATHENS IMPERIAL» (Αχιλλέως και Μεγάλου Αλεξάνδρου – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα) την ΤΡΙΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 με θέμα συζήτησης τον προγραμματισμό δράσης της Ομοσπονδίας.
Αναλυτικές οδηγίες για την συμμετοχή των αντιπροσώπων των συλλόγων – μελών της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στο 40ο Ενδιάμεσο Συνέδριο θα δοθούν με νεότερη εγκύκλιο της Ομοσπονδίας.
Συνάδελφοι,
Ο προγραμματισμός δράσης της Ομοσπονδίας έχει βασικό στόχο την κλιμάκωση των αντιδράσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να αποκρούσουμε την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και δώσουμε τη μάχη ενωτικά, μαζικά και δυναμικά.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                                           Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                               Ιωάννης Τσούνης

δημοσίευσε ...