Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

...η αρχή από τη Δ.Ε.Θ !!!




Αθήνα, 25 Αυγούστου 2010


Αριθμ. Πρωτ.: 807

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) δηλώνει ότι, η απάντηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στα νέα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας για ολοκληρωτική ισοπέδωση των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων θα είναι δυναμική.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε νέα προσπάθεια υλοποίησης ακραίων και νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εκφράζονται από την κυβέρνηση και την τρόικα υπό τη μορφή δήθεν σκέψεων ή διλημμάτων. Είναι κάθετα αντίθετη, στην περαιτέρω περικοπή του εισοδήματος, στην αδυσώπητη καταπάτηση των βασικών και θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής σε σημείο πλέον να τίθεται θέμα βιωσιμότητας.

Το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα δώσει την πρώτη του απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας, συμμετέχοντας δυναμικά στο συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. στη Θεσσαλονίκη εν’ όψει της Δ.Ε.Θ. Το συλλαλητήριο θα γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010, στις 6.30 το απόγευμα, μπροστά στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Την ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010, στις 10.00 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Αθήνα) θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για να καθορίσει τη δράση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. με σκοπό την επίλυση βασικών, οικονομικών, θεσμικών και κλαδικών αιτημάτων. Αιτήματα, για τα οποία συστηματικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αρνείται όχι μόνο να δώσει λύσεις, αλλά και να συζητήσει.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...