Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Τελευταίο «αντίο» στη σ. Ρούλα Καλογερόγιαννη.


Κηδεύτηκε χτες στο Πέραμα, όπου έζησε και πάλεψε αδιάκοπα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.
Σκεπασμένη με την κόκκινη σημαία του ΚΚΕ, έχοντας δίπλα την οικογένεια και εκατοντάδες συντρόφους και συναγωνιστές, με τους οποίους πάλεψε μέσα από τις γραμμές του ταξικού κινήματος, κηδεύτηκε χτες στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Πέραμα, η συντρόφισσα Ρούλα Καλογερόγιαννη, που έφυγε πρόωρα στα 48 της χρόνια, χτυπημένη από τον καρκίνο.

Τιμητική φρουρά στη σορό της στάθηκε - ανάμεσα σε δεκάδες άλλους - πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. Παραβρέθηκαν επίσης αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, αντιπροσωπεία της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ καθώς και εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων από τους γύρω δήμους.
Η συντρόφισσα Ρούλα ήταν μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΠ του ΚΚΕ και στέλεχος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 1978, σαν μαθήτρια και λίγα χρόνια μετά, το 1981, σαν φοιτήτρια στο Μαθηματικό του Πανεπιστημίου Πάτρας, οργανώθηκε στο ΚΚΕ.
Υπηρέτησε το Κόμμα από διάφορες στελεχικές θέσεις, σαν Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών, μέλος της Επιτροπής Πόλης και μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΠ. Ηταν μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Πειραιά, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕ - ΟΤΑ και, μέχρι πρόσφατα, πρόεδρος στο σύλλογο υπαλλήλων του Δήμου Περάματος.

Απόσπασμα απο την εφημερίδα "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"

Το Σωματείο μας εκφράζει τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της για τον πρόωρο και άδικο "χαμό" της συναδέλφισσας.

δημοσίευσε ...