Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ – ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ !



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ


ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.



Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την αντεργατική της πολιτική, εφαρμόζοντας πιστά το μνημόνιο που υπέγραψε με το Δ.Ν.Τ και την Ε.Ε ψηφίζει και νομοθετεί μέτρα που μοναδικό στόχο έχουν τα «εύκολα θύματα», τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, προς εξυγίανση της Ελληνικής Οικονομίας που από κυβερνητικές «αδυναμίες», αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση έφτασε να νοσεί χρονίως.

Καλούμαστε πάλι εμείς, όπως πάντα, να βγάλουμε τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο που την φτάσανε οι πολιτικές των κυβερνώντων και του κεφαλαίου που υπηρέτησαν επί σειρά ετών.

Στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, βεβηλώθηκαν βάναυσα τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα που με αγώνες είχαμε κατακτήσει. Πέραν όμως των όλων καταδικαστικών για μας άρθρων, επιχειρείται μέσω του άρθρου 6 παράγραφος 8 η κατάργηση της ένταξης μας στα Β.Α.Ε. εφόσον με το άρθρο αυτό αυξάνονται τα όρια ηλικίας για άντρες και γυναίκες κατά 2 και 5 έτη αντίστοιχα. Δεν πρόλαβε καλά-καλά να κρυώσει η μηχανή που εκτύπωνε το Φ.Ε.Κ της ένταξής μας στα Β.Α.Ε. και ξαναπήρε μπρος για να τυπώσει την κατάργηση της.

Είναι αδιανόητο με την παρούσα κατάργηση που ανήκει σε μια σαρωτική λαίλαπα μέτρων που υποβαθμίζει το βιοτικό μας επίπεδο και απαξιώνει τους αγώνες της εργατικής τάξης να κάτσουμε απαθείς και να αναμένουμε τα μελλούμενα. Είμαστε το λιγότερο υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε , να αντισταθούμε και να αναστρέψουμε το κλίμα που δημιουργείτε σε βάρος αυτών που καθημερινά παλεύουν για «τα προς το ζην» και όχι για «τα προς το πλεονεκτειν».

Παίρνουμε ενεργά μέρος στο πρόγραμμα δράσης που έχει εξαγγείλει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α , ξεκινάμε την Τρίτη 13 Ιουλίου 2010 με συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου από τις 10:00π.μ. έως τις 13:00μ.μ. και συνεχίζουμε την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010 με Στάση Εργασίας από τις 11:00π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου , Συγκέντρωση στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α και Πορεία στη Βουλή.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ Β.Α.Ε ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ Ο.Τ.Α


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ


ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ


ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ – ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

δημοσίευσε ...