Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Δελτίο Τύπου Π.Ο.Ε - Ο.Τ.Α / 6 Ιουλίου 2010 / Συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ - Γ.Σ.Ε.Ε



Αθήνα, 6 Ιουλίου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 724

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. για την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010, εκφράζοντας την αντίθεση της στο σχέδιο Νόμου για το ασφαλιστικό.
Η Κυβέρνηση με πρόσχημα την κρίση και κατ’ εντολή της «τρόικας» κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση και μετατρέπει το σημερινό διανεμητικό σύστημα που βασίζεται στην κοινωνική αλληλεγγύη σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό. Αντί να φροντίσει για την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των Ταμείων, να πατάξει την εισφοροδιαφυγή και να διασφαλίσει τους νέους πόρους, τα οδηγεί στη διάλυση. Μειώνει τις συντάξεις και τις μετατρέπει σε προνοιακά επιδόματα, καταργεί τα Επικουρικά Ταμεία, αυξάνει δραματικά τα χρόνια εργασίας και τα όρια ηλικίας.
Οι επιπτώσεις από τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης θα είναι δραματικές για τους συνταξιούχους, που θα δουν τα πενιχρά εισοδήματα τους να μειώνονται ακόμη περισσότερο με την επαναφορά του Λ.Α.Φ.Κ.Α., την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης και τη μείωση των επικουρικών συντάξεων και για τους εργαζόμενους που βλέπουν τα όρια ηλικίας να αυξάνονται και τη χορήγηση της σύνταξης να απομακρύνεται και να συρρικνώνεται δραματικά.
Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι των Ο.Τ.Α. αντιστέκονται μαζί με όλους τους συναδέλφους τους του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Λένε όχι στο «ολοκαύτωμα» των ασφαλιστικών, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους. Συμμετέχουν στην απεργία της 8ης Ιουλίου 2010 και στη συγκέντρωση της Πλατείας Κλαυθμώνος, στις 10.00 το πρωί.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...