Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της Συνδικαλιστικής Δράσης.





ΣΩΜΑΤΕΙΟ                                  Πειραιάς : 29 / 5 / 2010


ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

& ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ                         αρ. πρωτ. : 23

ΡΕΤΣΙΝΑ 45

18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ/ΦΑΞ: 2104194499

Email:somedp@yahoo.gr

ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή ποινικοποίησης των Συνδικαλιστικών Δράσεων και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στο συνάδελφο Δημήτρη Τσιχλάκη Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Νικαίας που του ασκήθηκε ποινική δίωξη και ποινή 7μηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Μια δίωξη που ασκήθηκε για την καθαρά Συνδικαλιστική του Δράση και το αναφαίρετο δικαίωμα της περιφρούρησης απεργίας. Με πρόσχημα την «απειλή» και το «φόβο» από άτομο του απεργοσπαστικού μηχανισμού που στήνεται στις απεργίες από την εκάστοτε εξουσία, σύρθηκε στα δικαστήρια με μοναδικό σκοπό την τρομοκράτηση και τη φίμωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Ένα Συνδικαλιστικό Κίνημα που τώρα όσο ποτέ άλλοτε πρέπει καθημερινά να δίνει σκληρές μάχες ενάντια στα πρωτοφανή αντεργατικά μέτρα που παίρνονται κατά των εργαζομένων, που ανατρέπουν κεκτημένα δικαιώματα μας αποκτημένα με αγώνες, προσπαθούν να το αποδυναμώσουν, να το τρομοκρατήσουν και να του αφαιρέσουν το δικαίωμα έκφρασης.

Ενέργειες τέτοιες όμως έχουν τελείως αντίθετα αποτελέσματα, μας συσπειρώνουν, μας δυναμώνουν και δεν θα σταματήσουμε να αντιτασσόμαστε σε κάθε μορφή τρομοκρατίας, υποζυγισμού, διάσπασης και έλλειψης εργασιακών ελευθεριών.

Δεν θα μας οδηγήσουν επειδή τους διατάζουν οι κάθε λογής τρόικες και ιδιωτικά συμφέροντα σε εργασιακό μεσαίωνα με όλα τα επακόλουθά του.

Είναι χρέος και καθήκον μας απέναντι στους εαυτούς μας αλλά πολύ περισσότερο στις γενιές που ακολουθούν να αγωνιστούμε για να τους παραδώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, όπως αγωνίστηκαν και πάλεψαν οι προηγούμενοι από εμάς.

Η τρομοκρατία της ποινικοποίησης των Συνδικαλιστικών Αγώνων δεν θα περάσει.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας
Αλ. Νταβέλης                       Β. Γκιτάκος

δημοσίευσε ...